Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu acorda reactivar el Consell Municipal de Promoció Econòmica

La Seu acorda reactivar el Consell Municipal de Promoció Econòmica

La moció presentada per ERC rep el suport de CiU, Compromís i la CUP. L'objectiu és reforçar la relació amb empreses i comerços i potenciar la creació d'activitat i de feina
Carrer Major
13/12/2016 15:10

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat per unanimitat reactivar el Consell Municipal de Promoció Econòmica. La moció presentada per ERC va rebre el suport de la resta de grups.

En el plenari es va recordar que aquest òrgan ja existeix, atès que es va crear l’any 1993, però que des de fa anys ha restat inactiu. La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, s’ha mostrat d’acord amb la idea d’impulsar novament aquest consell municipal, tal com ja es fa amb d’altres òrgans temàtics semblants.

Tot i això, Font va voler subratllar que des de l’Ajuntament ja existeix una gran coordinació i interacció amb els diferents actors econòmics presents a la ciutat, com poden ser l’Associació d’Empresaris, la UBSU i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell. La regidora hi va afegir que amb tots els sectors econòmics locals es fa reunions informatives periòdiques. També va destacar la tasca que duu a terme el Consorci Alt Urgell-Cerdanya per potenciar empreses i comerços de la ciutat i del territori.

Des de Compromís x La Seu també es van mostrar a favor de reactivar aquest Consell Municipal. Òscar Ordeig va posar l’accent en “la necessitat de crear oportunitats per a la gent de la Seu i, especialment, amb llocs de treball dignes que ajudin a fixar població”. Ordeig va assenyalar que la legislatura passada, des del grup de Progrés, ja havien proposat tornar a posar en marxa l’òrgan.

Per la CUP, Pau Lozano hi va incorporar la proposta que entre els representants del consell hi hagi també un membre dels veïns i comerciants del Casc Antic, dins de l’objectiu de reactivar l’entorn del carrer dels Canonges.

Pel grup d’ERC, Francesc Viaplana va valorar positivament el suport a la proposta i va expressar la necessitat de fer front comú per superar les dificultats actuals d’empreses i comerços de la ciutat, mitjançant noves accions de suport que afavoreixin el consum i les relacions econòmiques en clau local.

Durant el debat de la moció també es va plantejar la necessitat d'elaborar un cens de comerços, empreses i negocis existents a la Seu, per tal de tenir una radiografia més exacta de l'activitat econòmica actual de la ciutat i poder planificar-ne millor les necessitats.

Mostrar formulari de contacte