Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu assumeix mesures preventives per fer front a l'onada de fred

La Seu assumeix mesures preventives per fer front a l'onada de fred

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu glaçades generalitzades a partir d'aquest dijous o divendres La regidoria de Protecció Civil fa un seguit de recomanacions per a la ciutadania
Cadí ICG Software - Temps mort
01/02/2012 13:53

La regidoria de Protecció Civil de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha alertat la ciutadania de l'onada de fred que s'espera per aquest divendres, 3 de febrer (tot i que podria avançar-se a demà dijous). L'avís del Servei Meteorològic de Catalunya preveu glaçades generalitzades durant tot el cap de setmana.

En aquest sentit, el regidor de Protecció Civil de l'Ajuntament urgellenc, Lluís Biosca, ha remarcat que “és important que els ciutadans es mantinguin informats de les previsions del temps”. Biosca també recorda algunes mesures que cal prendre per evitar les conseqüències negatives de l'onada de fred.

Des de Protecció Civil es recomana, per exemple, evitar els canvis sobtats de temperatura, sobretot en infants, padrins i persones que tinguin alguna malaltia respiratòria. A més, cal limitar les sortides al carrer, vestir-se amb roba i calçat adequat i no portar indumentària molt ajustada.

Entre les recomanacions generals també destaca el fet de protegir-se la cara i el cap per limitar l'efecte del fred, i usar guants i bufanda. Així mateix, és convenient no ingerir alcohol, ja que pot produir una falsa sensació de calor. “Seguir aquestes mesures ens ajudarà a tots a suportar millor els efectes negatius d'aquesta onada de fred”, ha subratllat Lluís Biosca.

Mesures preventives

L'Ajuntament urgellenc també fa saber a la població que el pla PROCICAT s'ha posat en situació de prealerta i la Seu d'Urgell assumeix les mesures preventives següents:

- Avisar, informar, protegir i atendre la població, a més de coordinar les mesures de protecció a la ciutadania, especialment col.lectius com la gent gran i sola, persones amb necessitats d’atenció sanitària o assistencials dependents i sense sostre.

- Habilitar els albergs d’acollida i d’atenció a la població disponibles i fer difusió a la població de la seva ubicació.

- Posar a punt la resposta a les necessitats d’assistència social, a més de l'allotjament i aliments per a la població acollida o evacuada.

- Assegurar la disposició de sal i fundents al municipi, amb els efectius i el personal que l’han de repartir arreu. També es preveu la disposició de generadors elèctrics per utilitzar en cas que sigui necessari.

- Estar atents a la informació meteorològica i, en especial, als avisos de seguiment que fa el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

- Anul·lar els regs automàtics i establir la prohibició de regar o mullar els carrers.

- Preveure generadors pels centres receptors d’alarma (policia local) o altres espais crítics per a la gestió de l’emergència.

- Informar la població dels nuclis aïllats, urbanitzacions o similars.

- Mantenir activada l’emissora de la xarxa Rescat per comunicar-se amb el CECAT.

- Donar a conèixer a la població les mesures d’autoprotecció a prendre en cas de fred, especialment les que s’indiquen a la web de la Direcció General de Protecció Civil www.gencat.cat/emergencies i al twitter

Mostrar formulari de contacte