Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu augmenta el pressupost de subvencions a promoció de la ciutat i autònoms

La Seu augmenta el pressupost de subvencions a promoció de la ciutat i autònoms

Es destina 35.000 euros per promocionar l'activitat econòmica de la ciutat Bona part de la quantitat, 25.000 euros, és per a la implantació d'establiments
Ajuntament de la Seu d'Urgell
09/02/2015 19:51

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat les bases de subvencions per a la promoció de la ciutat, així com la normativa per a l'atorgament de subvencions a les persones desocupades que s’estableixin com a autònomes per a la posada en marxa d'una activitat econòmica.

El regidor de Promoció econòmica, Jordi Pallarès, afirma que “amb aquesta mesura, un any més, queda clara l’aposta de l’Ajuntament per incentivar l'economia local dins dels marges d'acció de què disposa una administració local”. Pallarès afegeix que “tenint en compte l’èxit de l’any passat pel que fa a la potenciació del sector dels autònoms, aquest any s'ha augmentat aquesta partida perquè els ajuts tinguin un major abast, sumant-se a l'increment de la partida d’implantació de nous negocis”.

Cal recordar que el 2014 la partida destinada a aquest tipus de subvencions es va duplicar i es van ampliar els criteris de les bases. Així, es va incorporar la possibilitat de subvencionar les persones que es donessin d’alta com a autònoms, acompanyant-les en el seu procés d’emprenedoria.

Els  grups municipals de l'Ajuntament de la Seu van donar suport a la proposta, malgrat que van coincidir a sol.licitar un increment de la partida de cara als pròxims anys. En aquest sentit, Jordi Pallarès va remarcar que l'objectiu és millorar poc a poc els diners que s'hi destinen i introduir noves accions per lluitar contra l'atur.

Cobertura a tot tipus de necessitats

Com l'any 2014, tornar a obrir-se una partida destinada a la creació d'ocupació, concretament per ajudar a donar-se d'alta d'autònoms a aquelles persones desocupades que vulguin emprendre alguna activitat econòmica al llarg d'aquest any. La partida serà de 10.000 euros. Les bases d'aquest ajut contemplen que podran ser beneficiaris de la subvenció les persones desocupades que s'hagin donat d'alta d'autònom a partir de l'1 de gener d’aquest 2015.

Podran ser beneficiaris d'aquestes subvencions: persones desocupades que s'incorporin al món laboral com a autònoms individuals o autònoms integrats en una societat civil o mercantil de nova creació; i persones desocupades que s'incorporin a una activitat econòmica existent, bé com a soci d'una societat civil o mercantil i que no hagin estat autònoms en els sis mesos anteriors a la data d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) en el 2015.

Quantia de l'ajut i presentació de sol·licituds

L'Ajuntament urgellenc subvencionarà per cada nova alta en el règim d'autònoms fins al 100% de la quota mensual a pagar durant els 6 primers mesos, una vegada deduïdes les subvencions d'altres administracions pel mateix concepte. També assumirà fins al 50% de la quota mensual a pagar els 6 mesos següents, un cop deduïdes les subvencions d'altres administracions pel mateix concepte, amb un import màxim total de 800 euros.

El període de presentació de les sol·licituds s’estén des del moment de l'aprovació de les bases i fins al 31 de desembre de 2015, o fins que s'exhaureixi el crèdit disponible.

Les sol·licituds s'han de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

25.000 euros en subvencions per a la promoció del municipi

Paral·lelament als ajuts adreçats a la creació de treballadors autònoms, l'Ajuntament urgellenc també disposa d'una partida de 25.000 euros -que ha augmentat en 3.000 euros respecte l'any passat- adreçada a reactivar l'activitat econòmica del municipi, principalment el sector comercial i de serveis emmarcats durant l'any 2014.

Aquests ajuts donaran prioritat als emprenedors que siguin més joves de 35 anys i majors de 55. Es cobrirà la implantació, les reformes o ampliacions, els traspassos i millores estètiques de comerços i serveis; els establiments ja existents o de nova creació que creïn productes o activitats d'especial interès o valor afegit; així com als establiments o els aparadors que s'obrin al centre històric de la Seu d'Urgell i, més concretament, al carrer dels Canonges.

Ajut directe de 500 euros

L'obertura d'un comerç al centre històric o el lloguer d’un aparador al carrer dels Canonges, per part d'altres establiments que es trobin ubicats en d'altres zones de la ciutat, obtindrà un ajut directe de 500 euros.

Jornada La Seu Emprèn

Paral·lelament, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'Oficina Jove han organitzat pel pròxim divendres, 20 de febrer, la jornada La Seu Emprèn.

En aquest acte, que tindrà lloc a la sala la Immaculada, a les vuit del vespre, es presentaran els ajuts per a la promoció del municipi i per autònoms 2015, així com els recursos i experiències per emprendre al territori. També es farà un reconeixement als emprenedors dels anys 2011, 2012, 2013 i 2014.

Mostrar formulari de contacte