Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu cedeix a la Diputació els canvis en el cadastre

La Seu cedeix a la Diputació els canvis en el cadastre

El conveni també preveu que l'ens provincial resolgui els deutes que l'Ajuntament no pugui cobrar fora del seu àmbit
Ausàs - Firma Diputació Cadastre
11/12/2007 17:07

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, i el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, han signat avui un conveni pel qual l'Organisme Autònom de Recaptació i Gestió de Tributs de la Diputació de Lleida (OAGRTLL) gestionarà les alteracions físiques i econòmiques que tinguin els immobles urbans a la Seu d'Urgell; això és donar d'alta al Cadastre els noves construccions que hi hagi al municipi. Aquestes altes beneficiaran els ingressos del nostre municipi atès que l'immoble urbà està lligat amb la recaptació de diferents impostos com IBI, plusvalua, i diferents taxes com escombraries o clavegueram, entre d'altres.

Al respecte, Jordi Ausàs, ha comentat que 'la col·laboració amb la Diputació ens permetrà fer la recaptació d'aquells tributs que se'ns escapen de l'àmbit estrictament local dels que fa l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, especialment del cadastre'.

Aquest conveni també preveu que l'Ajuntament de la Seu delegui a la Diputació de Lleida la recaptació executiva dels deutes tributaris que l'Ajuntament no pugui executar fora dels seu àmbit territorial. També preveu col·laboracions futures en altres matèries cadastrals, com poden ser les ponències de valors totals o parcials. Amb aquest conveni s'obren noves expectatives i vies de col·laboració amb l'ajuntament de la Seu.

L'OAGRTLL gestiona bona part dels tributs dels ajuntaments (l'IBI, l'IAE i l'ITVM, a més d'altres taxes diverses) que els permet alliberar-se de la càrrega econòmica que suposa la pròpia gestió de cada rebut.