Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu celebra la 2a Setmana del LLibre de Cooperació

La Seu celebra la 2a Setmana del LLibre de Cooperació

Els actes comencen aquest dijous, a les vuit del vespre, amb la projecció del film 'En la ment de Gaza' La sala de cultura Sant Domènec acull una mostra de llibres de cooperació i una exposició de fotografies  

Cartell Setmana Llibre Cooperació 2010
Cartell Setmana Llibre Cooperació 2010
04/02/2010 09:43

Aquest dijous, 4 de febrer, a les vuit del vespre, s'iniciaran els actes de celebració de la Segona Setmana del Llibre de Cooperació. L'acte d'inauguració, que es farà a la Sala de Sant Domènec, anirà a càrrec de la regidora de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Anna Vives. Tot seguit tindrà lloc la projecció del film 'En la ment de Gaza', realitzat per Carles de la Encarnación i amb guió d'Arantza Díez. La presentació d'aquesta pel·lícula, que tracta sobre la població que viu a la Franja de Gaza, la realitzarà el cooperant urgellenc Miquel Alet.

La Setmana del Llibre de Cooperació està organitzada per l'entitat Trenkalòs (Grups en Moviment), amb el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la col·laboració de la Regidoria de Solidaritat i Cooperació l'Ajuntament de la Seu i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.

La Setmana del Llibre de Cooperació vol esdevenir un punt de trobada entre publicacions editades per entitats, associacions, editorials o persones interessades en el món de la cooperació i la solidaritat. "Un espai on els amants de la lectura puguin triar i remenar entre llibres de temàtiques socials o referents a les problemàtiques del Tercer Món i el desenvolupament", s'assenyala des de l'organització.

La regidora de Solidaritat del consistori urgellenc, Anna Vives, manifesta que “és important per a nosaltres que Trenkalòs hagi volgut, per segon any consecutiu, portar la seva mostra a la nostra ciutat. Ens fa pensar que la Seu està fent una bona feina en matèria de sensibilització de la població, ja que entitats de fora del nostre municipi s’interessen per venir a casa nostra a presentar les seves activitats”.

Conferència i audiovisual

Els actes de la Setmana del llibre de la Cooperació continuaran demà divendres, 5 de febrer, també a les vuit del vespre, a Sant Domènec, amb la conferència de Sonja Mitrovic, doctora en Ciències Polítiques de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre del Grup Emergent de recerca sobre Turquia, l'Orient Mitjà i els Balcans.

Dissabte, 6 de febrer, a les sis de la tarda, a la sala de Sant Domènec, es presentarà el llibre 'Viatge a l'Índia-Union Carbide, una fàbrica a Bhopal', a càrrec novament de Trenkalòs. Després d'aquesta presentació es projectarà l'audiovisual 'Abans del Nirvana' sobre imatges de l'Índia.

Mostra de llibres de cooperació i exposició de fotografies

A partir de demà i fins dissabte, la sala de Sant Domènec de la Seu d'Urgell recull una mostra de títols específics sobre cooperació internacional editats per ONG,s, editorials o autors individuals, en diferents gèneres literaris com ara l'assaig, narrativa, fotografia, història, entre d'altres.

El públic visitant també podrà veure l'exposició 'Union Carbide. Una fàbrica a Bhopal', mostra de fotografies de Glòria Marcet i Jordi Rodri sobre l'accident químic de la fàbrica de pesticides de la companyia Union Carbide a la ciutat índia de Bhopal.

Els horaris d'obertura al públic de la mostra de llibres i l'exposició seran dijous 4 i divendres 5 de febrer, de les cinc de la tarda a les nou de la nit, mentre dissabte restaran obertes de les onze del matí a les dues del migdia, i de les cinc de la tarda a les vuit del vespre.

Mostrar formulari de contacte