Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu celebra un emotiu acte institucional per commemorar l'Onze de Setembre

La Seu celebra un emotiu acte institucional per commemorar l'Onze de Setembre

Nombrosos urgellencs han participat en el programa d'activitats de la Diada Batalla remarca que aquesta data és també "un dia reivindicatiu"

Onze de Setembre 2011
Onze de Setembre 2011
11/09/2011 23:01

La Seu d'Urgell ha celebrat per primera vegada aquest diumenge un acte institucional per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. L'esdeveniment l'ha presidit l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, que ha estat acompanyat d'una àmplia representació dels regidors i regidores del consistori urgellenc, així com de ciutadans i ciutadanes de totes les edats que s'han donat cita al bell mig de la plaça de Catalunya.

Convocats per l'Ajuntament, els actes per celebrar la Diada s'han iniciat amb la contextualització dels fets ocorreguts l'11 de setembre de 1714, tant a Catalunya com a la Seu d'Urgell, així com el que van significar per al nostre país.

A més, la commemoració de l'Onze de Setembre ha comptat amb la lectura dels manifestos d'Òmnium Cultural i del conjunt d'entitats cíviques, culturals i educatives de la ciutat. En l'acte també hi ha participat el Cor Signum que, entre d'altres, ha interpretat de manera intercalada el Cant de la Senyera -mentre s'ha hissat la bandera a la plaça de Catalunya- i el Cant dels Segadors, que ha clos l'acte institucional.

Tot seguit, els urgellencs i urgellenques han pogut gaudir d'una ballada de sardanes a la mateixa plaça Catalunya amb la Cobla Vents de Riella.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha volgut remarcar que la commemoració ha estat "molt emotiva". Així mateix, ha subratllat que "valia la plena trobar entre tots un espai per recordar que l'Onze de Setembre no només és un dia festiu sinó que també és un dia reivindicatiu". Batalla s'ha mostrat satisfet de la participació tant dels urgellencs com de les entitats de la ciutat a l'hora d'organitzar un acte institucional per commemorar la Diada Nacional de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte