Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu comença a instal.lar l'anell de fibra òptica

La Seu comença a instal.lar l'anell de fibra òptica

En una primera fase, crearà una connexió entre els edificis municipals i les escoles. La infraestructura ha de servir per millorar l’accés a noves tecnologies

03/08/2007 17:25

La Seu comença a instal.lar l’anell de fibra òptica, una infraestructura bàsica per a millorar l’accés a les tecnologies de banda ampla i la transmissió a gran velocitat d’arxius de veu i dades.

La Seu d’Urgell ja disposa de zones on existeix canalització apta per a fibra òptica sobre el qual ja s’ha fet una primera estesa, concretament entre la Sala de Cultura de Sant Domènec i el centre cultural Les Monges. Ara, però, la xarxa s’ampliarà amb l’objectiu que abasti tots els edificis públics i les escoles.

Les noves canalitzacions que es duran a terme són de Sant Domènec al Sant Hospital, d’allà al centre cívic l’Escorxador, i més endavant cap al col.legi Albert Vives i a l’Horta del Valira sud. També s’obrirà rasa de Les Monges a la plaça Bisbes Prínceps i a l’Horta del Valira nord, a més a més d’una extensió a l’oficina de Turisme i una connexió a la carretera N-260 i als polígons industrials. Està previst que les obres durin fins a finals del mes d’octubre vinent.

L’actual alcalde accidental de la Seu, Albert Batalla, ha visitat aquest divendres el primer punt de les obres, que és a l’edifici del col•legi Pau Claris. En aquesta primera fase, l’objectiu és interconnectar els edificis municipals i les escoles de la ciutat. S’establiran serveis de transport a través del protocol Gigaethernet. Batalla afirma que l’anell de fibra òptica “permetrà, a mig termini, un abaratiment de la connexió de la banda ampla i una major velocitat, contribuint així a trencar la fractura digital que actualment hi ha a moltes poblacions del Pirineu”. Batalla hi afegeix: “El projecte representa un gran avenç en les comunicacions entre tots els edificis de l’Ajuntament i, a més a més, als centres educatius i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell”.
.

Mostrar formulari de contacte