Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu comença els contactes institucionals perquè la Catedral sigui Patrimoni de la Humanitat

La Seu comença els contactes institucionals perquè la Catedral sigui Patrimoni de la Humanitat

Albert Batalla ha explicat la proposta a Joan Mesquida i als responsables de Turisme de la Generalitat El secretari estatal de Turisme i Comerç Interior elogia l'Espai Ermengol, que ja ha rebut 5.000 visitants
Formatge - Exposició a l'Espai Ermengol
13/07/2011 16:18

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha donat a conèixer al secretari d'Estat de Turisme i Comerç Interior, Joan Mesquida, l'objectiu de demanar que la Catedral urgellenca sigui declarada Patrimoni de la Humanitat. Mesquida ha supervisat avui el nou Espai Ermengol, en una visita que també ha comptat amb els directors d'Administració Local de la Generalitat, Joan Cañada, i de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa.

Joan Mesquida ha visitat la Catedral per analitzar les possibilitats que l'edifici tindria de ser reconegut per la UNESCO. Mesquida creu que el principal punt a favor és el de ser l'única catedral romànica de Catalunya. Alhora, el dirigent estatal recorda que Espanya és l'estat on hi ha més patrimoni mundial, si bé no creu que això hagi de ser un obstacle per a la Seu.

Albert Batalla ha avançat que ja s'ha fet contactes institucionals per presentar el projecte. En tot cas, Batalla matisa que “cal demanar paciència" ja que un procés com aquest sol ser llarg i molt rigorós.

Joan Mesquida ha elogiat la qualitat de l'Espai Ermengol i el bon criteri amb què s'ha invertit els diners aportats per l'Estat, la Generalitat i la UE. El polític mallorquí s'ha felicitat del fet que el museu ja hagi rebut 5.000 visitants en tres mesos. Mesquida i Joan Cañada han coincidit a posar l'accent en la importància de la col·laboració entre totes les administracions.

Bones perspectives turístiques

En un àmbit més general, Joan Mesquida ha subratllat que el Turisme és l'únic sector que mostra una evolució positiva, juntament amb les exportacions. En el que va d'any el nombre de visitants a l'Estat ha repuntat un 7% i els empresaris turístics es mostren satisfets per com va l'estiu.

A Catalunya, l'increment està sent més modest, del 3,5%. Tot i això, Xavier Espasa en destaca la irrupció dels turistes russos, que fan una estada mitjana de deu dies i solen tenir un poder adquisitiu alt.

L'Espai Ermengol ha costat 1,3 milions d'euros, dels quals la meitat provenen dels fons europeus FEDER a través del Departament de Governació. Turespaña hi ha aportat 500.000 euros per al desenvolupament del museu.

Mostrar formulari de contacte