Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu commemora el Dia Mundial de la SIDA

La Seu commemora el Dia Mundial de la SIDA

Aquest dijous es penjarà un gran llaç vermell al mur del civisme de la plaça Soldevila. El lema d’enguany és ‘Estigma o estima, tu decideixes’
Dia Mundial de la SIDA 2016
30/11/2016 17:59

L'Oficina Jove de l'Alt Urgell (OJAU) i l'Associació Antisida Lleida organitzen actes a la Seu aquest dijous 1 de desembre, Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, data commemorativa establerta per l’Organització Mundial de la Salut l’any 1987.

La principal acció serà la instal·lació d’un gran llaç vermell al mur del civisme de la plaça Soldevila, amb l’objectiu de visibilitzar i commemorar la jornada. Paral·lelament, dins del seu programa de promoció de la salut jove, l’Oficina Jove impulsa el muntatge d’un estand informatiu i de sensibilització a l’espai de tutoria del Col·legi La Salle, dinamitzat per l’alumnat de 3r d’ESO del centre amb el material cedit per els organitzadors. 

Antisida Lleida és una de les 25 entitats membres del Comitè 1 de Desembre-Plataforma Unitària d'ONG Sida de Catalunya, de caire unitari. Sota el lema 'Estigma o estuma, tu decideixes', volen reivindicar “el dret a l’estima com a valor indispensable de lluita contra la por, la intolerància i l’aversió que es crea vers el virus i les persones que hi conviuen, pel simple fet de ser seropositives”. I destaca també “valors com la solidaritat, l’empoderament, la diversitat, la igualtat i la cooperació enfront de les actituds discriminatòries”.

Reactivació espai de salut afectiva i sexual a l’Oficina Jove

A partir del mes de gener, l’Associació Antisida reactiva l’Espai de salut afectiva i sexual a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell. Es tracta d’un servei d’assessorament personalitzat, gratuït i totalment confidencial en qüestions d’afectivitat i sexualitat. També es dispensa material profilàctic, material educatiu i preventiu, i es realitza el test ràpid de detecció de VIH/SIDA.

Mostrar formulari de contacte