Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu compleix deu anys d'anellament d'ocells

La Seu compleix deu anys d'anellament d'ocells

Dissabte, 19 de gener, es realitzarà un acte públic a Sant Domènec per a presentar el llibret commemoratiu que recull les 15 campanyes

Portada Llibre Ocells
Portada Llibre Ocells
09/01/2008 19:21

La Seu d’Urgell compleix enguany 10 anys d’anellament d’ocells amb un balanç positiu. Per commemorar aquest desè aniversari, dissabte, 19 de gener, a les 12 del migdia, es realitzarà un acte públic a Sant Domènec en el qual es presentarà un llibret commemoratiu -editat per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, amb el suport de la Cooperativa Cadí i BIOCOM- on es compila els informes de les campanyes fetes fins ara.

La publicació recull els resultats més interessants dels anellaments que s’han realitzat a La Seu des de 1998 fins a 2007, realitzats per l’ornitòleg urgellenc Jordi Dalmau. Tots els assistents a l’acte seran obsequiats amb un exemplar d’aquest llibret. Segons els responsables de la iniciativa "s’han obtingut uns resultats que han superat amb escreix els objectius proposats quan es va dur a terme la proposta ".

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Pellicer, ha manifestat que les campanyes d’anellament d’ocells “han permès al llarg d’aquests deu anys conèixer la riquesa d’ocells del nostre riu, la importància de la ruta migratòria del tram del riu Segre, però també apropar la natura a tots els urgellencs i urgellenques fomentant així el respecte envers el medi ambient”. Pellicer afegeix que “no hem d’oblidar que és a través del coneixement que podrem conservar i protegir el nostre entorn”.

Per la seva banda, l'ornitòleg Jordi Dalmau comenta en el llibret commemoratiu que “tenim un patrimoni natural a l’abast i només cal atansar-nos-hi per adonar-nos com pot arribar a captivar un blauet parat en una branca, el cant potent del rossinyol a primera hora del matí, o bé un picot treballant a la fusta d’un arbre”.

El llibret que es donarà a conèixer el 19 de gener explica què és l’anellament d’ocells, perquè es realitza a la Seu, així com també els indrets on s’han realitzat i quin mètode s’ha portat a terme a l’hora d’estudiar i conèixer els ocells. El recull explica que des de 1998, a la Seu s’han anellat 3.827 ocells de 65 espècies, fet que posa de manifest la gran riquesa d’ocells que hi ha al riu Segre.

A la publicació divulgativa s'hi poden trobar fotografies dels exemplars de les espècies anellades més significatives, amb les seves característiques, com l’astoret, el blauet, la xivitona, el picot garser gros, entre molts d’altres. L’estudi també recull el calendari de pas dels ocells, els tipus d’ocells que s’anellen a la Seu d’Urgell, així com quin ús fan els ocells del riu.

Cal remarcar que els principals objectius d’aquestes 15 campanyes d’anellament d’ocells a la Seu durant aquests deu anys han estat poder descriure la importància migratològica del riu Segre al seu tram alt, i difondre l’interès per la natura en general, i pels ocells en concret.

Mostrar formulari de contacte