Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu continua essent una de les ciutats més segures de Catalunya

La Seu continua essent una de les ciutats més segures de Catalunya

La Junta de Seguretat Local constata una disminució d'un 4% dels fets delictius El conseller Felip Puig felicita el consistori pel model policial urgellenc

Junta de Seguretat Local 2012
Junta de Seguretat Local 2012
01/03/2012 12:45

La Junta Local de Seguretat de la Seu d'Urgell ha presentat aquest dijous les dades de la memòria del 2011, en la qual es constata que la capital urgellenca continua essent una de les ciutats més segures de Catalunya. L'índex de fets delictius coneguts és de 36 per cada mil habitants, lluny dels 73 de mitjana de la resta del país.

La reunió ordinària de la Junta Local de Seguretat ha comptat amb la presència del conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, acompanyat pel president de la Junta i alcalde de la Seu, Albert Batalla; el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Lluís Biosca; i representants de la Policia Municipal, dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha volgut expressar la seva satisfacció per la tendència a la baixa dels fets delictius a la ciutat i ha subratllat la importància de la col·laboració institucional entre els cossos policials i, en aquest cas, entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal "per bastir el model policial del país". “Han fet molt bona feina”, ha manifestat Puig, qui ha afegit que “la tasca de seguretat a la Seu és satisfactòria malgrat la conjuntura econòmica actual i la situació fronterera del municipi”.

Per la seva banda, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha remarcat que la contenció dels delictes és "una garantia per a la qualitat de vida i la convivència ciutadana". Malgrat tot, el polític urgellenc ha apuntat al fet que "caldrà continuar treballant de forma transversal amb la resta de cossos de seguretat per mantenir aquestes dades".

Balanç 2011

Segons es desprèn del balanç de les actuacions dutes a terme durant l'any 2011, a la Seu d'Urgell ha disminuït un 4% l'índex de delinqüència i un 30% els delictes contra les persones. Sí hi ha hagut un repunt de les faltes, que s'atribueix a la tasca de proximitat dels cossos policials.

La memòria subratlla també el descens d'accidents de trànsit dins del terme municipal de la Seu d'Urgell, gràcies als controls preventius de velocitat i alcoholèmia que porta a terme la Policia Municipal, així com d'altres actuacions portades a terme per exemple, amb l'educació vial a les escoles i a l'institut de la nostra ciutat.

Comissió de Civisme

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha explicat que malgrat la satisfacció pels resultat obtinguts en aquest darrer any respecte a la baixada dels fets delictius, l'Ajuntament urgellenc ha posat en marxa una comissió de civisme que té com a objectiu redactar una ordenança sobre aquest àmbit. "Així, es vol dotar la Seu d'una nova eina per assegurar la convivència ciutadana i aconseguir l'excel·lència", ha especificat.

El conseller d'Interior ha felicitat el consistori per l'interès cívic en l'àmbit policial, expressat amb la policia de proximitat o iniciatives d'aquest tipus.

Mostrar formulari de contacte