Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu crea una bossa d'ajuts a col.lectius locals contra la crisi

La Seu crea una bossa d'ajuts a col.lectius locals contra la crisi

Es preveu l'ampliació de beques per a llar d'infants, subvencions a gent gran, suport a petites empreses que creïn llocs de treball i ampliació del pressupost de serveis socials Les mesures formen part d'un paquet de 16 compromisos, entre els quals hi ha la congelació de sous dels regidors
Roda de premsa de l'equip de govern de la Seu
03/11/2008 12:38

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha anunciat aquest dilluns un paquet de setze compromisos per fer front a la crisi econòmica i ajudar els sectors més afectats per la situació actual. Entre d'altres punts, l'equip de govern preveu la creació d'una bossa d'ajuts, per un import mínim de 100.000 euros.

Aquest punt inclou l'ampliació de beques per a la llar d'infants, la creació de noves beques per a d'altres serveis municipals, la subvenció a gent gran amb problemes per pagar l'IBI i l'aigua i la subvenció a empreses amb una facturació de menys d'1 MEUR que creïn llocs de treball. Alhora, per a les empreses que facturen més d'1 milió, i que per tant paguen l'IAE, es preveu una bonificació d'aquest impost. També es contempla l'ampliació del pressupost de Serveis Socials.

Aquesta bossa d'ajuts es finançarà en part amb l'Impost de Béns Immobles (IBI), l'augment del qual es destinarà íntegrament a aquesta finalitat. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha assegurat que l'equip de govern aposta per compromisos molt concrets i fuig de plantejaments generalistes.

El paquet de compromisos presentat avui també inclou la congelació de sous i retribucions de tots els regidors. Pel que fa a la resta de punts, cal esmentar el compromís d'iniciar aquest any vinent els 200 habitatges públics previstos a l'Horta del Valira, facilitar el pagament de l'IBI fraccionat, prioritzar les empreses locals en la contractació d'obres públiques, més coordinació amb la borsa de treball de la Generalitat, descomptes per a famílies nombroses o monoparentals i reduir la despesa en publicitat, propaganda i protocol.

Mostrar formulari de contacte