Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu crearà una beca per a la investigació de la història local

La Seu crearà una beca per a la investigació de la història local

L'alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha anunciat que els pressupostos municipals del 2016 inclouran una partida econòmica per a recerca. L'ajut es coordinarà a través de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell
Presentació a l'Arxiu Comarcal del llibre 'Urgell a la fi del primer mil·lenni'
21/08/2015 09:30

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha anunciat que els pressupostos municipals del 2016 inclouran una partida econòmica destinada a la recerca local. La beca, que va ser un dels compromisos de l'equip de govern adquirits en el seu programa electoral, vol reflectir "el suport envers aquest àmbit, en què s'està duent a terme actualment una feina molt important".

La beca es coordinarà a través de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU), com a entitat de referència, per tal de triar els projectes que puguin tenir un interès més clar per al municipi. En aquest sentit, Batalla remarca que "encara queda molt camí per recórrer i aquesta iniciativa podria ser un estímul per avançar en les investigacions, que els últims anys han estat rellevants".

Batalla ha fet aquestes declaracions aquest dimecres en la presentació del llibre Urgell a la fi del primer mil.lenni, d'Oliver Vergés. De fet, durant els últims mesos s'han presentat diversos estudis vinculats a la història de la ciutat i la comarca, a càrrec d'investigadors com Carles Gascón, Carlos Guàrdia, Òscar Augé o Laura de Castellet, entre d'altres. El programa divulgatiu "Parlem història" ha aconseguit també un gran èxit d'assistència de persones interessades en la història local.

L'alcalde urgellenc incideix en el fet que "conèixer el passat del territori és valuós per a la gent que hi vivim, però és també una contribució a la historiografia nacional, amb noves aportacions que poden fins i tot canviar el relat històric del país". I afegeix: "La història també ens ajuda a prendre millors decisions de present i de futur en l'àmbit cultural, patrimonial o turístic".

Mostrar formulari de contacte