Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d’Urgell acollirà l’11è Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs

La Seu d’Urgell acollirà l’11è Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs

Tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 d’octubre, a la Sala de la Immaculada, i se centrarà en les causes i les conseqüències dels pobles abandonats al Pirineu
Col.loqui a la Seu
19/07/2019 13:05

La Seu d’Urgell acollirà enguany l'11è Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs, que se celebrarà el 4, 5 i 6 d’octubre a la Sala de la Immaculada, sota el títol “Els pobles abandonats al Pirineus: causes i conseqüències”. La trobada serà un espai de reflexió entorn a la configuració actual dels Pirineus a través de l’estudi de l'origen del despoblament i la incidència que ha tingut en el paisatge, la història, l’economia i la societat del conjunt del territori. A més a més, també permetrà oferir claus de futur que ajudin a aturar la tendència actual.

El congrés constarà de ponències i comunicacions, una mostra d’audiovisuals i una mostra de cinema etnogràfic de Catalunya. També s'hi farà la presentació de llibres i es programarà una sortida a Nabiners i la Freita.

En el programa hi destaca, entre d’altres, la ponència que porta per títol 'Repercussions del despoblament sobre el medi. Estudi de cas de la Cerdanya i l’Alt Urgell', a càrrec de Joan Manuel Soriano (UAB), i el documental sobre problemes de despoblament a Bescaran (Alt Urgell), titulat 'Alt Pirineu: història sense futur', realitzat l’any 1988 per Joan Salvat, director del programa 30 Minuts de TV3. També es comptarà amb la participació de Saül Garreta, arquitecte i membre de la Cooperativa Reviure Solanell, en la taula rodona 'Representacions i propostes de futur'. Així mateix, es farà la presentació dels set volums de 'Viatge universal pel Pirineu', de l’escriptor urgellenc Joan Obiols, editat per Editorial Andorra i Editorial Salòria, i la dels deu volums de la col·lecció 'A peu pels camins del cançoner', que anirà a càrrec d'Artur Blasco, músic, investigador i divulgador del folklore català.

Comunicacions i comunicacions-pòsters

Els interessats a participar en el col·loqui mitjançant la presentació d’una comunicació o d’una comunicació-pòster poden enviar la seva sol·licitud a l’adreça la seva proposta en forma de resum, amb una extensió màxima d’entre cinc-cents i dos mil caràcters, fins al 21 de juliol de 2019.

Inscripció

El preu de la inscripció general serà de 65 euros i el de la inscripció reduïda -per a membres de centres d’estudis i estudiants-, de 50 euros. El preu dóna dret a l'accés als actes, al dinar de dissabte, als sopars de divendres i dissabte, i a les activitats complementàries que es programin al llarg del col·loqui. El dinar de diumenge no hi està inclòs.

La inscripció es pot fer per via ordinària (fent arribar la butlleta per correu o correu electrònic) o per via telemàtica, abans del 27 de setembre de 2019.

10è aniversari de l'IECAU

L'onzè col·loqui està organitzat per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (IECAU), el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran, el Centre d’Estudis Ribagorçans, la Societat Andorrana de Ciències i l’Institut Ramon Muntaner. L'acte s'inclou en la celebració del desè aniversari de l'IECAU.

Mostrar formulari de contacte