Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d’Urgell acull la jornada ‘El rol dels municipis en la reforma horària’

La Seu d’Urgell acull la jornada ‘El rol dels municipis en la reforma horària’

L'activitat se celebrarà aquest dilluns dia 3 al CETAP i inclourà una taula rodona i xerrades sobre l'aplicació d'aquest canvi a l'Alt Pirineu i l'Aran. La benvinguda als assistents serà a càrrec de Jordi Fàbrega i Rosa Amorós

Campanya de reforma horària 'Objectiu 2025'
Campanya de reforma horària 'Objectiu 2025'
31/01/2020 17:35

El CETAP de la Seu d’Urgell acollirà aquest dilluns 3 de febrer la jornada El rol dels municipis en la reforma horària, una trobada formativa i de contrast adreçada a càrrecs electes i personal tècnic dels ajuntaments i dels consell comarcals de l’Alt Pirineu i Aran. La sessió vol donar a conèixer experiències i debatre propostes per racionalitzar els horaris del dia a dia als municipis de la regió.

L'activitat començarà a les 11 del matí amb l’acte de benvinguda per part l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, i la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i l'Aran, Rosa Amorós. Tot seguit intervindrà el director de l’Oficina per a la Reforma Horària, Alexis Serra, que explicarà què és la reforma horària, el seu moment actual, la perspectiva de futur (Objectiu 2025) i perquè consideren que cal aplicar-la. Hi haurà també un torn obert d’intervencions del públic.

A les 12 del migdia es farà una taula rodona sobre el paper de les administracions locals en la Reforma Horària. Hi participaran Josep Maria Mullol, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà; Núria Tomàs, regidora de Medi Ambient, Patrimoni Natural, Comerç, Educació i Infància de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, i Imma Torras, regidora de l’Ajuntament de Soriguera.  

Tot seguit, el secretari d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, explicarà el projecte Un país d’oportunitats, un país viu i el seu vincle amb la Reforma Horària, i hi haurà un altre torn obert de paraula. A la una del migdia, el tècnic de la Xarxa de Ciutats i Pobles per la reforma Horària, Lluís Coromines, donarà a conèixer el banc de recursos existent a escala local sobre aquesta qüestió. La cloenda serà a 1/4 de 2 del migdia, a càrrec de Rosa Amorós i Miquel Àngel Escobar. 

La Seu d'Urgell a la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Reforma Horària

La Xarxa de Ciutats i pobles per la Reforma Horàri està impulsada i coordinada per l’Oficina per a la Reforma Horària de la Generalitat de Catalunya i la conformen ajuntaments i consells comarcals que han aprovat una moció a favor d'aquest objectiu als respectius plenaris. La Seu d'Urgell n'és membre des del desembre de 2016, quan va aprovar aquesta proposta per unanimitat.

Una de les primeres accions que s'han dut a terme a la ciutat per aplicar aquest canvi és el fet que, des del juny de 2017, els plens municipals se celebren a partir de les 7 del vespre, una hora abans de l'horari anterior.

Mostrar formulari de contacte