Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d’Urgell celebrarà aquest dimecres una benvinguda als Reis d’Orient adaptada a la situació sanitària

La Seu d’Urgell celebrarà aquest dimecres una benvinguda als Reis d’Orient adaptada a la situació sanitària

Per seguir la cavalcada (18.30 h) és obligatori portar mascareta, mantenir la distància i no moure’s del lloc escollit per veure-la. Com a novetat, es publicarà un vídeo de l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a la ciutat
Benvinguda als Reis d'Orient a la Seu d'Urgell
03/01/2022 17:50

La Seu d’Urgell donarà un any més la benvinguda als Reis d’Orient. La ciutat rebrà Melcior, Gaspar i Baltasar amb tots els honors, tot i que amb un format que, per segon any consecutiu, s’adapta a la situació de pandèmia encara vigent.

Per això, i després que el context epidemiològic ja ha obligat a suspendre diverses activitats nadalenques del Món Màgic de les Muntanyes, des de l’Ajuntament urgellenc subratllen que per seguir la cavalcada i la recepció serà absolutament obligatori portar posada la mascareta, per a tots els adults i pels infants majors de 5 anys (també es recomana per als nens i nenes d’entre 3 i 5 anys), i caldrà mantenir en tot moment la distància entre persones o grups. A més a més, durant el recorregut no es permetrà que els assistents es belluguin al llarg dels carrers per on passarà la comitiva i, per tant, es demana que tothom es mantingui al lloc que hagin escollit per veure el trajecte fins a la finalització d’aquest recorregut. Des de la Regidoria d’Infància remarquen que “l’acte s’ha reinventat, tot complint les mesures de seguretat, per mantenir la màgia que comporta i repartir il·lusió a tots els infants del municipi”.

La cavalcada començarà a 2/4 de 7 de la tarda, des de la plaça dels Oms, i tot seguit passarà pels carrers Major i Lluís de Sabater, el passeig Joan Brudieu, el carrer Sant Ot, l’avinguda Pau Claris i el passeig Pasqual Ingla. A la cavalcada també hi participaran d’altres carrosses, a part de les dels Reis Mags i el Sr Pipa, com són la carrossa de l’Estrella, la dels Regals, la del Carbó i, com a cloenda, la carrossa de l’UBSU, amb la presència de la Fada del Quer.

El recorregut finalitzarà a l’escenari de la plaça Joan Sansa, on es farà la recepció als Reis. Allà, Melcior, Gaspar i Baltasar es trobaran amb l’estimat Sr. Pipa, que donarà la benvinguda a tots els assistents. Tot seguit, se situaran al centre de l’escenari per començar a rebre la salutació i les cartes de tots els infants.

La cua perquè els més menuts puguin lliurar les cartes als Reis i als seus patges començarà a la cantonada del passeig Pasqual Ingla i l’avinguda Pau Claris. Voluntaris de la Comissió de Festes de la Seu s’encarregaran d’organitzar la cua. Es demana la col·laboració de tothom per aconseguir que aquest acte es pugui fer de manera cívica i ordenada.

Vídeo per poder veure el moment de l’arribada

Una altra novetat de la benvinguda d’enguany és que els infants podran contemplar el moment exacte de l’arribada dels Reis d’Orient a la Seu d’Urgell, gràcies a un vídeo publicat a internet. Serà mitjançant un enllaç (https://youtu.be/XV6wQUjxBdk) que s’activarà la nit de dimarts a dimecres, cap a les 2 de la matinada, que és l’hora exacta en què es preveu que Ses Magestats arribin a la ciutat.

Des de la Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de la Seu han expressat l’agraïment a la Comissió de Festes, la Unió de Botiguers de la Seu d’Urgell (UBSU) i a les diverses brigades municipals. I també, “especialment, a les escoles qui van preparar totes les carrosses però que finalment, per una qüestió de normativa, no hi han pogut participar”. El consistori espera que “l’any vinent sí que hi puguin ser” i que, per tant, la situació sanitària hagi millorat. A l’acte també hi participaran diversos joves que ajudaran a dinamitzar-lo.

Caramels només a la recepció

Finalment, l’organització recorda que, a causa de la pandèmia i per normativa d’última hora, durant el recorregut no es podran llençar caramels, tot i que durant la recepció de cartes si que se’n donaran.

Mostrar formulari de contacte