Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d’Urgell desinfecta bancs, baranes i papereres per evitar el risc de contagi pel coronavirus

La Seu d’Urgell desinfecta bancs, baranes i papereres per evitar el risc de contagi pel coronavirus

La mesura es pren seguint la recomanació del Departament de Salut sobre la neteja d’espais i instal·lacions de concurrència pública on hi pot haver contacte amb les mans. El coronavirus té una supervivència en superfície d'entre 2 hores i 9 dies
Desinfecció de bancs del passeig de Joan Brudieu (Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
25/03/2020 18:15

El Servei de Neteja de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha iniciat la desinfecció de bancs per seure, baranes i papereres de la ciutat amb l’objectiu d’eliminar la presència del coronavirus. A partir d'ara, a més de la neteja que es fa periòdicament amb detergents tensioactius habituals, es desinfectarà aquest mobiliari urbà amb productes viricides.

L'acció segueix la recomanació feta pel Departament de Salut pel que fa la neteja i desinfecció d'espais i instal·lacions de concurrència pública on hi pugui haver contacte amb les mans, tenint en compte que el coronavirus té una supervivència en superfícies d'entre 2 hores i 9 dies.

Espais desinfectats

L’Ajuntament urgellenc duu a terme la mesura preventiva mitjançant l’empresa Òptima La Seu S.L., que disposa d'una màquina amb una llança d'aigua a pressió. L'actuació està prevista a les places de Sant Roc, de Les Monges, Patalín, Pati Palau i el carrer Capdevila.  També es desinfectaran les baranes de la plaça de Les Monges, el carrer Major, l'entrada de l’Ajuntament i una rampa del carrer Major. Així mateix, s'actuarà en les del carrer Major amb Fra Andreu Capella, el Parc del Cadí, la Baixada del Molí, la baixada dels Voluntaris i la de Sant Domènec. Finalment, es desinfectaran les pilones amb il·luminació viària del carrer Major.

D'altra banda, l’Ajuntament de la Seu, amb personal propi del servei de neteja viària, ha mobilitzat un camió-cuba amb una llança d'aigua a pressió, que desinfectarà la zona de Eixample de la ciutat on hi ha ubicats l'hospital i comerços (entre el passeig de Joan Brudieu, les avingudes de Pau Claris, de lesValls de Valira i del Salòria, i el carrer del Bisbe Iglesias Navarri). Aquest camió-cuba també desinfectarà papereres i bancs del passeig de Joan Brudieu i el passeig de Pasqual Ingla, a més de les baranes de l’entrada del Col·legi La Salle.

Etiquetes informatives

Tot i que la desinfecció d'aquests elements ha d'ajudar a contenir el COVID-19, es posarà una etiqueta a tots els elements desinfectats amb l'advertiment que el coronavirus pot quedar-se a la superfície fins a 9 dies, i que si s'ha tocat la superfície cal rentar-se les mans de seguida.

El consistori puntualitza que no es desinfectaran elements que normalment no es toquen amb les mans com façanes, faroles, arbres i senyals de trànsit.

D’altra banda, per evitar riscos innecessaris es tancarà l'ascensor del Parc del Segre, la plaça Soldevila, el parc infantil del barri de Santa Magdalena, el parc infantil del carrer del Munturull, el parc del Mercadona, el de la plaça del Firal, el parc de la Boixadera, el de les places de les Homilies, el parc de Castellciutat, la zona de pràctiques d'autoescoles, el parc infantil del barri de Sant Antoni, el del Parc del Valira i el del Parc dels Enamorats.

Desinfecció de contenidors

Per la seva part, la Mancomunitat d’Escombraries de l'Urgellet, mitjançant l'empresa URBASER S.A. disposa d'un camió rentacontenidors i un conductor que divendres i dissabte de la setmana passada ja va realitzar una desinfecció dels contenidors de la Seu d’Urgell. Aquesta setmana aquest vehicle està desinfectant els contenidors de la resta de municipis que formen part d’aquesta mancomunitat. Quan finalitzi, retornarà a la Seu d’Urgell per desinfectar novament els contenidors dels carrers de la ciutat.

Mostrar formulari de contacte