Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell disposa de wifi gratuït d'alta qualitat en 15 espais públics

La Seu d'Urgell disposa de wifi gratuït d'alta qualitat en 15 espais públics

La connexió de la xarxa, a edificis culturals i esportius, s'ha dut a terme a través d'una subvenció de 15.000 euros de la Comissió Europea (Iniciativa WiFi4EU)
Wifi gratuïta a la Seu d'Urgell
29/03/2022 14:20

La Seu d’Urgell ofereix ja wifi gratuït d’alta qualitat en 15 espais públics de la ciutat. L'Ajuntament urgellenc ha desplegat la connexió de la xarxa gràcies a una subvenció de la Comissió Europea de 15.000 euros, amb la qual s'ha finançat la instal·lació.

La cobertura s'ha estès a edificis oficials, tant culturals com esportius. Tanmateix, el desplegament a parcs i places no s'ha pogut dur a terme ja que està afectat per la Llei 9/2014, del 9 de maig, General de Telecomunicacions, que concreta que les xarxes desplegades per consistoris a la via pública han de ser limitades "a no ser que els ens municipals es constitueixin com a operadors".

Els espais públics de la ciutat on es disposa de wifi gratuït d’alta qualitat són el Centre Cultural Les Monges (vestíbul, Sala de la Immaculada i sala d'exposicions 'La Cuina'), el Centre Cívic Passeig (sala polivalent i Casal de la Gent Gran), el Centre Cívic l’Escorxador, la Biblioteca Sant Agustí (pati i edifici), l'Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, l'Espai Ermengol, la Sala de Sant Domènec, la Casa Consistorial (entrada), el Palau Municipal d'Esports i el Pavelló Poliesportiu (pista principal, Pista Polivalent, graderia del camp de futbol i piscina).

Iniciativa WiFi4EU

L'ajut econòmic que ha fet possible el desplegament s’emmarcava en els plans de la UE (iniciativa WiFi4EU) per donar suport a la instal·lació de connexions d’alta velocitat a un total d'entre 6.000 i 8.000 municipis comunitaris durant el període 2018-2020, amb un pressupost de 120 milions d’euros. Malgrat que la subvenció es va atorgar el 2019, a causa de l’impacte de la pandèmia de COVID-19, l'Ajuntament urgellenc va decidir deixar passar uns mesos per poder amortitzar millor els equips.

D’entre els 510 municipis de l'Estat espanyol que van rebre la subvenció n’hi havia 100 de catalans, com és el cas de la capital de l'Alt Urgell. També se'n van destinar a grans ciutats com l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa o Lleida, i a pobles més petits com Estaràs, la Fuliola o el Soleràs. 

Mostrar formulari de contacte