Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d’Urgell engega 'AparadART', el primer festival d’aparadors al centre històric de la ciutat

La Seu d’Urgell engega 'AparadART', el primer festival d’aparadors al centre històric de la ciutat

La iniciativa s'inaugurarà aquest proper divendres, a les sis de la tarda, al carrer de Santa Maria. Està prevista una visita guiada oberta a tothom, a càrrec dels artistes participants i propietaris dels espais cedits
Presentació de l'AparadART (Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
14/12/2022 15:05

L’Àrea de Comerç de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat aquest dimecres l'"AparadART. Festival d’Aparadors del Centre Històric". La proposta té la voluntat d'utilitzar els aparadors de locals sense activitat i convertir-los en galeries d’art, on artistes i artesans del territori puguin mostrar el seu producte i donar a conèixer les seves obres. D'altra banda, la iniciativa vol dinamitzar el nucli antic amb la reactivació dels establiments comercials desocupats i donar visibilitat als espais disponibles.

La regidora de Comerç de l’Ajuntament de la Seu, Núria Tomàs, ha puntualitzat que els locals utilitzats són susceptibles a ser llogats. "Tot fent sinergies amb els propietaris, el consistori i els artistes locals es podran descobrir aquests establiments, juntament amb altres espais d'artistes que ja es troben al centre històric de la ciutat", ha indicat.

A partir del pròxim divendres del 16 de desembre i fins al 18 de febrer, els artistes podran aprofitar els espais cedits com aparador de les seves obres. La inauguració de la primera edició del festival es farà divendres vinent, a les sis de la tarda, al carrer de Santa Maria, número 11, i consistirà en una visita guiada oberta a tothom. Es farà un recorregut exterior a càrrec dels artistes participants i propietaris dels locals cedits.

Locals del centre històric

Dels sis espais de la primera edició del Festival d’Aparadors del Centre Històric de la Seu, tres estan situats al carrer dels Canonges, dos al carrer de Santa Maria, un al carrer Major i un altre al carrer dels Jueus, juntament amb altres locals d’artistes i artesans en actiu ubicats al centre històric, que es podran localitzar sobre un mapa, disponible  al web de l’Ajuntament urgellenc i als cartells distribuïts en diferents establiments urgellencs: Espai 1 (c/Jueus, 7), Espai 2 (c/ Major,9), Espai 3 (c/Canonges, 21), Espai 4 (c/Canonges, 70), Espai 5 (C/Sta. Maria, 11) i Espai 6 (c/Canonges, 15).

Artistes i artesans

Els artistes i artesans exposats en aquesta edició són Salomé Escribà, Laura de Lavalle, Xavi Casals, Pau Romero, Marta Tarrés, Gemma Coma, Paco Pérez, Paula Martínez, Ariadna Guàrdia, Robert Abecasis, Rosa Suárez, Óscar González i Antònia Casanovas.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell agreix el suport, la participació i la col·laboració per a fer possible la iniciativa de l’Associació de Veïns i Comerciants del Casc Antic, Finques Estañol, Juanjo Jarauta i Pep Forn, els artistes i artesans de la comarca de l’Alt Urgell i a la propietat dels locals buits.

Mostrar formulari de contacte