Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d’Urgell inicia dilluns els assajos del Ball Cerdà

La Seu d’Urgell inicia dilluns els assajos del Ball Cerdà

Es duran a terme fins divendres al pati de les Monges. La dansa, Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional, es balla el matí del diumenge de la Festa Major

Ball Cerdà de la Seu d'Urgell
Ball Cerdà de la Seu d'Urgell
14/08/2019 20:05

Des del pròxim dilluns, 19 d’agost, i fins divendres 23, tindran lloc al pati de les Monges els assajos per participar al Ball Cerdà, que se celebrarà diumenge 25 d’agost, en plena Festa Major de la Seu d’Urgell.

Els assajos es faran en tres torns diferents segons l’edat dels balladors i balladores. L’assaig per a nens i nenes fins a 8 anys serà de les sis a tres quarts de set de la tarda, mentre que els nens i joves de 9 a 15 anys assajaran de les set fins a tres quarts de vuit del vespre. L’assaig dels grans, balladors i balladores a partir dels 16 anys, es farà de les vuit a les nou de la nit.

Recomanacions per als assajos

Per al bon funcionament dels assajos del Ball Cerdà es recomana que les famílies s'abstinguin d'entrar al recinte del pati de Les Monges durant les classes. A més, es prega a tothom puntualitat tant a l'inici com al final dels assajos.

Des de l'organització del Ball Cerdà també es remarca que és imprescindible participar un mínim de dos dies a les classes per poder ballar el diumenge de Festa Major, sobretot els balladors i balladores infantils i mitjans, essent obligatori assistir a l’últim assaig.

Es recomana també que els participants vagin convenientment calçats. Pel que fa a les nenes i a les noies, cal que duguin faldilla ampla i mocador. Un altre consell és que els balladors i balladores que vulguin fer-se fotografies el dia del Ball Cerdà, estiguin al passeig 30 minuts abans d’iniciar el ball, ja que es començarà puntualment. 

Ball cerdà, Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional

El Ball Cerdà de la Seu d’Urgell va ser declarat l’any 2016 per part del Govern de la Generalitat de Catalunya com a Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional. Aquest reconeixement públic va tenir lloc a la plaça Patalín el mateix diumenge de Festa Major, amb la presència de 105 parelles a punt de ballar, el públic que s’hi va aplegar i el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La declaració es va atorgar per l’elegància i l’arrelament d’aquesta dansa, on hi tenen gran importància tots els aspectes musicals, coreogràfics i també històrics, socials i estètics. El Ball Cerdà és un element festiu de la ciutat que s’ha donat a conèixer més enllà de la comarca. 

Mostrar formulari de contacte