La Seu d’Urgell organitza la quarta edició de la Fira de Productes Ecològics al Pirineu
La Fira de Productes Ecològics al Pirineu (Fira PEP) tornarà a emmarcar-se un any més en la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell, que se celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre. La quarta edició consecutiva de la iniciativa vol esdevenir un espai de demostració, venda i degustació de productes ecològics. Les parades d'una desena de productors s'ubicaran al carrer dels Canonges.
La fira PEP comptarà amb la presència d'Ecofranch (Montferrer i Castellbò), Lo Traginer (Vilafranca del Penedès), Ringana (Granollers), Ramaderia Ecològica Ca l’Andreu (Alàs i Cerc), Herbes de l’Alt Pirineu (Araós), Eco La Devesa, (Agramunt); l’Associació de Productors i Elaboradors Ecològics PROECO de la Cerdanya i l’Alt Urgell; Safrà del Montsec (Llimiana) i Molí d’Oli Gabriel Alsina i Fills (Castelló de Farfanya).
La proposta de productes ecològics també inclou activitats gratuïtes, que es faran en una carpa habilitada per a l'ocasió al mateix carrer dels Canonges.
Activitats gratuïtes
Per dissabte 19 d’octubre, a les 11 del matí, Manuel Yonova, soci independent de Ringana, explicarà com gaudir d'una vida sense tòxics. Seguidament, de les 12 del migdia a les 13.30 hores, tindrà lloc un taller pràctic de cuina de tardor amb l’elaboració de plats energètics i saludables. Així mateix, es donaran consells pràctics per mantenir l’equilibri físic i emocional a través de l'alimentació. Aquest taller anirà a càrrec d’Ana López, de l’Associació Macrobiòtica ISANA.
A les cinc de la tarda del mateix dissabte, s'ha programat un taller de destil·lació de plantes aromàtiques en alambí de coure, a càrrec de Cal Margarit. La proposta mostrarà una destil·lació d’espígol tal com es feia antigament, d’on s’obtindrà l’oli essencial i l’aigua d’espígol, a més d'explicar-se el seu ús en cosmètica, alimentació i aromateràpia.
Per diumenge 20 d’octubre, a les 11 del matí, la Fira PEP té prevista l’activitat que porta per títol ‘La importància dels productes ecològics i el seu aprofitament a la cuina’, a càrrec de Pilar Urbano, xef d’El Brot-La Cuineta del Despertar de la Semilla d’Alp. La sessió l'organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.