Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d’Urgell proposa per aquest primer trimestre d’any una vintena d’activitats culturals per a tots els públics

La Seu d’Urgell proposa per aquest primer trimestre d’any una vintena d’activitats culturals per a tots els públics

Les propostes comencen aquest pròxim dissabte 29 de gener amb l’espectacle de teatre familiar 'Sopa de pedres', d'Engruna Teatre, a la Sala de Sant Domènec, a les sis de la tarda. L'aforament es mantindrà al 70 per cent i se seguiran les mesures preventives per evitar contagis de COVID-19

Presentació de l'agenda cultural a la Seu d'Urgell
Presentació de l'agenda cultural a la Seu d'Urgell
26/01/2022 19:45

La programació estable que organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per aquest primer trimestre d’any 2022 recull un total de 24 propostes adreçades a tots els públics. L’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, i el tinent d’alcalde de Cultura, Carlos Guàrdia, juntament amb els tècnics Andreu Campillo i Albert Galindo, han donat a conèixer aquest dimecres l'agenda, que inclou concerts, exposicions i obres teatrals, entre d’altres activitats.

Francesc Viaplana ha recordat "l’esforç" que fa l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per oferir una programació cultural d'interès i ha especificat "que s'ha tirat endavant sempre que ho han permès les restriccions". També ha afegit que no s'ha volgut renunciar en cap moment a la cultura. En aquest sentit, Viaplana ha valorat “el treball i l’interès de l'Àrea de Cultura per mantenir les propostes al llarg de tot l’any" i les ha qualificat com a "molt necessàries".

Per la seva part, el tinent d’alcalde de Cultura, Carlos Guàrdia, ha concretat el calendari s'ha construït en base a actes de diversa tipologia. Guàrdia ha incidit en el Festival del Joc del Pirineu, que enguany es recupera després que l’any passat no es pogués celebrar, i ha remarcat que en l'agenda també s’hi ha incorporat el Carnestoltes, on hi figura la celebració de la rua, tot i que s’està a l’expectativa de si es podrà dur a terme i en quines condicions.

Aforament del 70 per cent

L'espai principal dels espectacles serà la Sala de Sant Domènec, que dona moltes possibilitats de posar-hi públic. Tanmateix, també s'utilitzarà la Sala La Cuina, el Teatre-Cinema Guiu i altres escenaris al carrer. Malgrat que aquest pròxim divendres s’eliminen les restriccions d’aforament, l’Ajuntament de la Seu mantindrà una cabuda del 70% als equipaments culturals per a poder mantenir les distàncies entre el públic. Seguirà sent obligatori dur posada la mascareta i també hi haurà a disposició dels assistents gel hidroalcohòlic. Al respecte, Carlos Guàrdia ha recalcat que “si la situació epidemiològica millora, flexibilitzarem les mesures, i si la situació empitjora, aplicarem les restriccions que toquin, comunicant els canvis".

Activitats

La programació cultural arrenca aquest pròxim dissabte 29 de gener amb l’espectacle familiar 'Sopa de pedres', d'Engruna Teatre, a la Sala de Sant Domènec, a les sis de la tarda. L’entrada és gratuïta per a menors de 4 anys, i tindrà un cost de 4 euros per a nens i nens de 4 a 14 anys, i de 7 euros per a persones de més de 15 anys.

Pel que fa al teatre per a adults, el dijous 17 de febrer, Mont Plans i Oriol Genís portaran l’obra 'Cadires'. Serà a les nou de la nit, al Teatre-Cinema Guiu. L’entrada tindrà un cost de 10 euros en venda anticipada, i de 12 euros a taquilla.

El mes de març la programació inclou el concert de jazz 'Jazzcàntic', amb Manel Camp i Gemma Abrié; l’obra de teatral 'Històries de les meves veïnes', interpretada per Anna Roca, amb música de l’urgellenca Andrea Zayas i sota la direcció de Meritxell Yanes.

El mes d'abril es comptarà amb teatre familiar, amb l’obra 'Tempus', de la companyia El que em queda de teatre; el concert de jazz 'Libèrica', amb Manel Fortià i Antonio Lizana; un concert de música clàssica amb l’Orquestra Cadí, amb solista i viola; i l’obra de teatre 'Ximpanzé', amb l’actor Isidre Montserrat i la companyia Inevitables.

Recuperació del concert de les Sey Sisters

El mes de maig, tornarà el teatre familiar amb 'Klé', d'Addaura Teatre Visual, i la música en directe amb el concert 'We Got You Back', de les Sey Sisters, el divendres 13 de maig, a les nou de la nit, a la Sala de Sant Domènec. Aquesta actuació es va haver d’anul·lar el 13 de març de 2020 a causa de la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia, però tal com es va informar en aquell moment, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es va comprometre a trobar una nova data per portar a la nostra ciutat aquest espectacular trio de veus negres.

Exposicions i concerts

Una altre bloc cultural són les exposicions. En total hi ha 4 mostres programades a la Sala La Cuina del Centre Cultural Les Monges de la Seu d’Urgell. Així, del 4 al 31 de març, hi haurà exposada 'Mirades', pintures d’Anna Carmona; de l’1 al 30 d’abril hi trobarem 'Atzucac(s)', pintures de Xavi Casals i Arnau Pérez Orobitg; del 5 al 31 de maig es podrà visitar l’exposició col·lectiva 'Homo Pirenensis', i del 9 al 30 de juny, hi haurà exposats els treballs dels alumnes de l’Escola Municipal d’Art. L’entrada serà lliure i gratuïta.

D’altra banda, del mes de febrer fins al mes de juny tindran lloc 7 concerts de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell. La darrera actuació posarà fi al curs acadèmic i comptarà també amb el Conservatori de Música dels Pirineus.

Nova marca cultural

El tinent d’alcalde de Cultura, Carlos Guàrdia, ha fet notar que a l’agenda que recull tota aquesta programació cultural hi apareix una nova marca: Cultura La Seu. Guàrdia ha  dit que properament es donarà a conèixer aquest nou logotip, que serà la imatges associada a tots els materials comunicatius de les activitats culturals organitzades o que comptin amb el suport de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament urgellenc. "El nou logotip identificarà la Seu d’Urgell com a ciutat vinculada a la cultura”, ha reblat el tinent d’alcalde urgellenc.

AGENDA CULTURAL - PRIMER TRIMESTRE 2022 (Document complet)

Mostrar formulari de contacte