Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu dóna suport al model d'immersió lingüística a Catalunya

La Seu dóna suport al model d'immersió lingüística a Catalunya

El plenari ha aprovat dues mocions del PSC-Progrés i d'ERC en què s'expressa el rebuig a la sentència del TSJC El Conselh Generau d'Aran també defensa el model d'immersió a l'aranès a la Val
Ajuntament de la Seu d'Urgell
13/09/2011 10:57

La Seu ha donat suport aquest dilluns al model d'immersió lingüística a Catalunya, a través de dues mocions del PSC-Progrés i d'ERC. Ambdues propostes van ser aprovades pel plenari municipal. Tots els grups, excepte el Partit Popular -que va absentar-se de la votació-, van defensar la importància que el català sigui la llengua vehicular als centre escolars, justificant els bons resultats del sistema educatiu català.

En el cas de la moció del PSC-Progrés, va obtenir el vistiplau unànime. La portaveu del grup, Conxita Rabassa, va subratllar la rellevància de l'acord i va justificar la petició des d'un punt de vista polític i pedagògic.

Pel que fa al text de la formació republicana, que sol.licitava avalar els membres de la comunitat educativa que no complissin la llei, va rebre l'abstenció del grup de Progrés. Miquel Caminal va repassar el procés de normalització lingüística a Catalunya i va instar a dir 'no' a la sentència, lamentant les retallades a l'Estatut.

Per la seva banda, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, en nom de l'equip de govern de CIU, va valorar positivament les propostes i es va mostrar convençut que l'actual model d'immersió lingüística "ha garantit la cohesió social del país". Batalla considera que no es pot concebre que a Catalunya, "després de tants anys en què estava prohibit el català, es visqui una involució del model establert, que tants bons resultats ha donat".

Pel que fa al regidor d'ICV, Antoni Viñals, va sumar-se al posicionament de la resta del consistori, tot i que també va lamentar que no s'aprovés un text unitari entre tots els partits urgellencs.

Immersió en aranès

En un altre ordre de coses, el Conselh Generau d'Aran ha donat llum verda per unanimitat a dues mocions de CDA i UA, en defensa del model d'immersió a l'aranès a la Val. El síndic, Carlos Barrera, va explicar que la moció de Convergència inclou la defensa de la immersió del català.

Mostrar formulari de contacte