Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu demana a la nova ministra de Foment que les obres de la N-145 no es demorin més

La Seu demana a la nova ministra de Foment que les obres de la N-145 no es demorin més

La connexió amb Andorra està des de fa mesos en un estat lamentable perquè els treballs han quedat a mig fer La reforma es va va iniciar a mitjan 2009 i acumula diverses interrupcions
Indicatius topogràfics per a la reforma de la N-145, a la Seu
29/12/2011 16:14

L’alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha sol•licitat a la nova ministra espanyola de Foment, Ana Pastor, que les obres de la N-145 "no s’endarrereixin més del que ja ho han fet". Batalla ha traslladat la petició a Pastor tot basant-se "en els arguments del nombre de persones que diàriament es desplacen al Principat per motius laborals, en les relacions tant socials com comercials amb el país veí i en el caire estratègic que la via té pel Principat".

A banda de les molèsties ocasionades en la fluïdesa del trànsit, tant diari com turístic, l'alcalde urgellenc adverteix que "està en joc la seguretat de les persones que usen aquesta via, especialment en el cas dels treballadors fronterers". Per tant, hi afegeix Batalla, "cal que la inversió que manca per executar en aquesta carretera prengui la major celeritat possible".

En la demanda s'hi recorda també el fet que la N-145 "és l’única via que uneix de forma directa Andorra i l'Estat espanyol", i que el Principat "rep totes les mercaderies que entren al país per carretera i té una dependència exclusiva de les comunicacions viàries per a l'oferta turística". Tots aquests aspectes, es conclou des de l'Ajuntament, "posen en evidència la incongruència de la precarietat de l’estat de la via, que continua tenint una gran densitat de trànsit, i que resulta difícilment transitable en alguns trams".

Batalla espera una resposta positiva per part del Ministeri, “tot confiant que la nova Ministra entengui i pugui atendre la petició com més aviat millor", i que "la culminació de les obres sigui propera, atesa la necessitat des del punt de vista de la seguretat, la competitivitat i les relacions internacionals”.

Un cúmul d'ajornaments

Cal recordar que les obres de reforma de la N-145 es van iniciar a mitjan 2009 però han acumulat diversos retards. Com que els treballs han quedat a mig fer, el ferm presenta actualment un estat totalment lamentable en molts punts.

Davant les queixes dels conductors i les gestions del Govern d'Andorra, aquest estiu passat el ja exministre socialista José Blanco es va comprometre a reprendre les obres i a completar-les abans d'acabar el 2011, tot i el context de retallades. La realitat, però, és que els treballs continuen bloquejats. A les darreres eleccions generals, el PP es va comprometre a solucionar la situació actual quan accedís al Govern.

Mostrar formulari de contacte