Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu demana ampliar els serveis de la Seguretat Social

La Seu demana ampliar els serveis de la Seguretat Social

El ple de l’Ajuntament aprova una moció d’ICV per sol.licitar que s’augmenti les prestacions i es contracti un nou treballador de la Tresoreria General Tots els grups van donar també el vistiplau a la proposta de sol.licitar la descentralització del control de les incapacitats temporals de treballadors de la Seu i l’Alt Pirineu
Oficina de la Seguretat Social a la Seu
01/07/2008 12:17

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat, a instàncies d’ICV, sol.licitar a la Direcció a Lleida de la Tresoreria General de la Seguretat Social l’ampliació dels serveis a l’oficina que l’organisme estatal té a la capital alturgellenca.

La moció presentada aquest dilluns durant el plenari municipal pel regidor ecosocialista, Josep Maria Carles, planteja la necessitat que des de l’alcaldia “s’efectuïn les gestions personals i escrites adients” per exposar el que consideren “una situació deficitària de prestació de serveis a la Seu”. Així mateix, s’exposa la petició de dotar de més personal l’oficina, “ja que una sola funcionària deixa desatesos els serveis durant força períodes de temps”. ICV proposa realitzar un estudi de viabilitat de la ubicació a la Seu d’una administració que cobreixi de manera més completa les necessitats del territori “on l’oferta és inferior a la demanda existent a la capital urgellenca i la seva zona d’influència”.

L’oficina de la Seguretat Social rep, confecciona i tramita documentació diversa sobre l’activitat econòmica i laboral de les empreses i de les persones físiques. Les dependències actuals estan compartides per l’Institut Nacional de la Seguretat Social i per la Tresoreria General.

El ple de l’Ajuntament també va aprovar ahir sol.licitar a la consellera del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, responsable de l’Institut Català d’Avaluacions mèdiques, la racionalització del seu funcionament pel que fa referència al control de les incapacitats temporals patides per treballadors o treballadores de la Seu, l’Alt Urgell o l’àrea de l’Alt Pirineu. ICV insta a desplaçar un funcionari inspector a la Seu per fer en un dia determinat bona part de les visites, amb els consegüent estalvi de temps i diners públics i privats, ja que actualment cal fer el desplaçaments dels malalts a Lleida.

Tots els grups polítics van votar a favor de les mocions en considerar que “cada vegada és més necessària la territorialització de determinats socials, per superar els tradicionals esquemes provincials”.

ICV retira una moció sobre la Vegueria de l'Alt Pirineu i Aran

ICV va retirar una moció sobre la creació de la Vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. Tots els grups polítics van decidir en Junta de Govern consensuar el text d'una altra moció, que serà presentat durant el plenari del mes de setembre.

Mostrar formulari de contacte