Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu demanarà per unanimitat un estatus especial per als fronterers

La Seu demanarà per unanimitat un estatus especial per als fronterers

La proposta de CiU i ERC incorpora la petició del PSC-Progrés de fer un informe explicatiu amb dades i solucions. ICV hi afegeix la necessitat de conscienciar les autoritats i empreses andorranes El text demana que es compensi l'aportació de divises que el col.lectiu fa des d'un país de fora de la UE
Plaça dels Oms
06/05/2008 10:12

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar ahir per unanimitat sol.licitar la creació d’un estatus especial per als treballadors fronterers. A la proposta de CiU i ERC s’hi afegirà, a petició del PSC-Progrés, el compromís de fer un informe detallat explicant la situació del col.lectiu i proposant solucions concretes. També s’hi incorporarà la petició d’ICV de conscienciar les autoritats i empreses andorranes perquè tendeixin cap a un sistema fiscal homologable a la Unió Europea.

Durant el ple, el portaveu de l’equip de govern, Jesús Fierro, va exposar que els fronterers han de fer la declaració de renda però que, en canvi, no tenen prestació d’atur ni cap deducció per l’IRPF, pels desplaçaments o per l’aportació de divises que fan des d’un territori que és fora de la Unió Europea.

El PSC-Progrés va mostrar el suport a la moció, però considera que ha d’anar acompanyada d’un dossier que justifiqui la petició amb dades. El portaveu socialista, Jordi Mas Ortega, creu que és molt important anar a explicar a Madrid la peculiaritat dels fronterers i proposar les solucions des del territori.

Des d’ICV, Josep Maria Carles va demanar que aquesta pedagogia també es faci en l’àmbit econòmic i polític d’Andorra, incloent el copríncep episcopal. Finalment, la portaveu del PP, Patricia Lanau, va mostrar el suport a la demanda perquè es deixi d’equiparar els fronterers amb els residents a Andorra.

A banda de les reunions que es vol fer a Madrid, també s’ha acordat negociar amb el departament de Salut i la CASS una solució als problemes dels fronterers amb l’atenció sanitària a Catalunya.

Mostrar formulari de contacte