Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu disposa d'un nou 'skate park' a l'Horta del Valira

La Seu disposa d'un nou 'skate park' a l'Horta del Valira

L'Ajuntament dóna així resposta a les demandes fetes pels joves aficionats locals L'equipament ocupa un espai de 350 m2 i compta amb un quarter, un bank, un grindbox amb rail, tres box i un rail terra de sis metres

Skatepark de l'Horta del Valira
Skatepark de l'Horta del Valira
01/04/2015 16:04

Els aficionats urgellencs a la pràctica de l''skate' ja disposen d'un nou 'skatepark' a l'Horta del Valira, a tocar de l'escola i futur institut La Valira. Aquesta nova instal·lació lúdica ha estat fruit de l'acord entre la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament urgellenc i el grup de joves 'skaters' de la ciutat davant la demanda que aquests van fer arribar de poder disposar d'una instal·lació segura i moderna per a la pràctica d'aquesta modalitat esportiva.

També des del Consell Municipal d'Infants es va fer la mateixa petició al Consistori de la Seu, després que l'antiga instal·lació, situada a la zona esportiva municipal, es desmantellés per haver quedat obsoleta d'acord amb els nous materials, tècniques de muntatge i normatives actuals.

La regidora de Joventut, Meritxell Planes, manifesta que “calia fer partíceps als infants i joves, des del primer moment, a l'hora de muntar aquest nou 'skatepark' per tal que se'l facin seu i tingués un bon ús. Per això, "amb ells s'ha decidit el lloc d'ubicació, els mòduls i la col·locació dels mateixos”.

Característiques

El nou 'skatepark' de la Seu d'Urgell ocupa un espai de 350 m2 i compta amb diversos elements: un quarter i un bank per tal que puguin agafar arrencades; un grindbox amb rail incorporat situat al centre de la instal·lació, i tres box i un rail terra de sis metres als laterals.

El material amb què estan construïts els diferents elements és acer galvanitzat en el xassís, i tauler marí de 18 mm en el 'forrament', enganxat amb la capa de rodament, el material del qual és HPL de 6 mm. Aquest tipus de material és el preferit pels que practiquen aquest tipus d'esports de roda, ja que permet controlar millor i les caigudes són menys agressives que no pas en el formigó.

Els col·lectius que podran fer-ne ús són els practicants dels esports de roda, ja sigui amb skate o bé amb bicicletes i patins en línia.

Dissabte 2 de maig, jornada lúdica

Tot coincidint amb la trobada d'entitats joves Via Fera, que tindrà lloc a la Seu d'Urgell dissabte 2 de maig, també se celebrarà al nou 'skatepark' una jornada lúdica amb activitats adreçades als practicants d'aquests esports. Hi haurà demostracions i un taller de grafits en directe, entre d'altres propostes.

Paral·lelament, el col·lectiu d''skaters' de la Seu d'Urgell està valorant la possibilitat d'organitzar-se legalment i crear una associació.

Mostrar formulari de contacte