Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell acollirà tres cursos de la Universitat d'Estiu de la UdL

La Seu d'Urgell acollirà tres cursos de la Universitat d'Estiu de la UdL

L'oferta formativa, que tindrà lloc del 15 al 19 de juliol, inclou temàtiques variades, com el teatre, l'estudi del paisatge de muntanya i les roques. Les inscripcions són obertes

Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida
Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida
03/07/2024 18:15

La Seu d'Urgell acollirà entre el 15 i el 19 de juliol un total de tres cursos de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida (UdL). Com cada any, l'oferta és de temàtica variada, i inclou el teatre, l’estudi del paisatge i els sòls a l'alta muntanya, així com l'anàlisi de les roques i fòssils a la capçalera del riu Segre.

Les formacions, obertes a tothom, es plantegen per poder atreure un públic amb interessos diversos, i amb una relació directa, en la majoria dels casos, amb el territori en què es realitzaran. Les classes, que s'allargaran durant tres dies, es duran a terme al Centre Cultural Les Monges, a les aules del Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu (CETAP), i també es faran sortides de camp per conèixer directament diversos aspectes relacionats amb el Pirineu.

Les inscripcions es poden formalitzar fins la data d’inici de cada curs, sempre que hi quedin placen lliures. Per matricular-se, cal descarregar i omplir una butlleta d'inscripció i enviar-la a l’adreça de correu .

Cursos de la Universitat d'Estiu a la Seu d'Urgell

El programa de la Universitat d'Estiu a la Seu d'Urgell inclou la proposta "L'Art de l’Actor: Fonaments de la Interpretació Teatral", amb una durada de 20 hores i la coordinació d'Emili Baldellou Pàmpols (Espai de Teatre de la UdL). Aquest curs intensiu, adreçat a totes aquelles persones interessades en la tècnica d’actuació teatral, independentment de la seua experiència prèvia, té com a objectius principals descobrir amb l’alumnat els principis de l’actuació escènica; capacitar els participants per interpretar un text teatral, i dotar-los de les eines creatives i expressives necessàries per crear personatges.

Pel que fa a la formació, "Sòls i Geomorfologia II: l’Alta Muntanya", de 40 hores de durada, sota la direcció de Rosa M. Poch Claret (Departament de Química, Física, Ciències Ambientals i del Sòl de la UdL), serà essencialment de camp. En aquesta ocasió, es visitaran ambients de muntanya sota climes temperats, de subhumits a humits de la Cerdanya, l’Alt Urgell i el Pallars, incloent-hi una visita guiada a la col·lecció Monòlits de sòls del Centre Territorial dels Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya a Tremp.

La darrera opció és "Un Passeig per la Capçalera de la Conca del Segre, del Paleozoic al Quaternari: Roques, Fòssils i Geomorfologia", curs coordinat per Josep M. Màsich Polo (Departament de Química, Física, Ciències Ambientals i del Sòl de la UdL). Tindrà una durada de 30 hores i es planteja per estudiar les roques que constitueixen la serralada dels Pirineus Centrals i l’observació de la seua disposició estructural mitjançant la realització de diversos itineraris geològics que permetran analitzar la composició mineralògica de les roques plutòniques i volcàniques, sedimentàries i metamòrfiques presents, així com el seu origen i formació.

La Seu, capital històrica i emblemàtica 

La Seu d’Urgell és la capital històrica i més emblemàtica de la Universitat d’Estiu de la UdL. És l’única població que ha acollit cursos cada any, de manera ininterrompuda, des de la primera edició, l’any 1993, amb l’excepció dels dos anys en què no va ser possible per la pandèmia de la COVID-19 (2020 i 2021). Al llarg de tots aquests anys, la Universitat d’Estiu ha comptat amb el suport i el patrocini de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Del 898 cursos d’estiu que s’han realitzat en les 31 edicions organitzades fins ara, la Seu d’Urgell és la ciutat que més n’ha acollit, amb un total de 345.

Mostrar formulari de contacte