Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell acollirà un any més les Proves d'Accés a la Universitat

La Seu d'Urgell acollirà un any més les Proves d'Accés a la Universitat

La UdL també manté la celebració d'exàmens a Vielha però descarta tornar-ne a organitzar enguany a Tremp, on se n'havia fet els dos darrers cursos per reduir els desplaçaments i el risc de contagis mitjançant grups més reduïts
Selectivitat 2021 a la Seu d'Urgell
07/02/2022 14:25

Actualització

La Universitat de Lleida ha confirmat aquest dilluns que la Seu d'Urgell serà un any més una de les ciutats on coordinarà i supervisarà les Proves d'Accés a la Universitat. D'aquesta manera, tal com ja es fa des de fa quasi dues dècades, els estudiants de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà podran fer la selectivitat a prop dels seus domicilis i evitar desplaçaments més llargs, com els estudiants d'aquestes comarques havien de fer anys enrere a Lleida, Manresa o Barcelona.

Els centres educatius d'on provenen quasi tots els alumnes que fan la selectivitat a la capital urgellenca són els instituts Joan Brudieu de la Seu, Pere Borrell de Puigcerdà i Hug Roger III de Sort. També s'hi solen examinar alumnes de Batxillerat d'Andorra que volen accedir al sistema universitari català.

La UdL també ha anunciat que, per tercer any consecutiu, mantindrà les subseus de Vielha i Tàrrega per a les PAU. En canvi, la institució universitària ha comunicat que no repetirà les proves que va organitzar els dos anys anteriors a Tremp. Aquestes tres poblacions van acollir les proves per primera vegada l'any 2020, amb l'objectiu de reduir desplaçaments i disminuir els riscos de contagi per coronavirus, mitjançant l'establiment de grups més reduïts. Per tant, enguany els alumnes del Pallars Sobirà s'hauran de desplaçar a la Seu d'Urgell i els de Tremp hauran d'anar a Lleida, tal com feien fins al 2019.

La convocatòria ordinària de les PAU està prevista per al 14, 15 i 16 de juny, mentre que la convocatòria extraordinària es farà el 6, 7 i 8 de setembre.

Tremp demana que es mantingui les PAU a la ciutat

Just després que la UdL anunciés les seus de la selectivitat per enguany, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l'Ajuntament de Tremp s'han mostrat en contra del fet que s'hi descarti el Pallars Jussà i ja han fet arribar una carta a la coordinadora de les PAU, Pilar Gómez, a qui demanen que "reverteixi" la decisió.

El president pallarès, Josep Maria Mullol, ha dit a l'ACN que estan disposats a assumir les despeses que genera fer les proves a Tremp i que posen a disposició els seus mitjans logístics i administratius. I l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, creu que s'ha de fer "pel bé dels alumnes". Cases addueix que els dos darrers anys això ha permès que uns 80 alumnes no haguessin de fer desplaçaments més llargs -a Lleida en el cas del Jussà, i a la Seu pels del Sobirà- i creu que "per temes de sostenibilitat és molt més eficient celebrar les proves a Tremp", alhora que suposa "un estalvi de temps i diners per les famílies".

Mostrar formulari de contacte