La Seu d'Urgell commemora els 25 anys de Barcelona'92 amb una exposició i un llibre
La mostra s'inaugurarà aquest dijous, dia 27, a les 8 del vespre a la Sala de Sant Domènec. En aquest acte es presentarà l'obra que recorda el llegat dels JO i hi serà present el director general adjunt del COI, Pere Miró
La Seu d’Urgell se suma a la commemoració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics Barcelona’92 amb una exposició i l’edició d’un llibre que recorda com la capital de l'Alt Urgell va viure un fet històric com és el de ser subseu olímpica amb les proves de piragüisme en aigües braves, que en aquella edició tornaven al programa del COI després de vint anys d'absència.
L’acte institucional per inaugurar l’exposició que porta per títol XXV Anys JO La Seu’92. I la Seu va tocar el cel...’ tindrà lloc aquest dijous 27 de juliol, a les vuit del vespre a la Sala de Sant Domènec. L'acte comptarà amb la presència, entre d'altres, de Pere Miró, actual director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional. També hi intervindran l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i Joan Ganyet, alcalde de la ciutat l'any 1992, entre d'altres autoritats.
En aquest mateix acte també es presentarà el llibre Els Jocs Olímpics i el Parc del Segre a la Seu d’Urgell, preparat per Ramon Ganyet amb l’Editorial Salòria. L’exposició es podrà visitar fins al 9 de setembre, dia en què es farà un acte de cloenda de l'aniversari tot coincidint amb la celebració, aquell cap de setmana, de les finals de la Copa del Món 2017 de Canoe Eslàlom.
La mostra ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. S'hi podrà veure els pòsters dedicats a la Seu d’Urgell com a subseu de Barcelona'92 i a les competicions oficials de canoe eslàlom que hi ha hagut posteriorment, des de 1992 fins a 2017, alhora que s'hi explica l’impacte de l'esdeveniment en la ciutat. L'any 1992, a banda de Barcelona, d'altres ciutats d'arreu de Catalunya com ara la Seu van viure uns dies històrics per al seu desenvolupament urbanístic i esportiu. En el cas urgellenc, es va millorar les infraestructures, es va construir el Parc del Segre i l’eslàlom va incorporar-se definitivament al programa del Comitè Olímpic Internacional. A més a més, per primera vegada dos piragüistes urgellencs, Marc Vicente i Pere Guerrero, van competir en una prova olímpica.
Des de l’organització dels actes commemoratius es convida tothom a participar-hi, i molt especialment a totes aquelles persones que van formar part de l'equip de professionals i voluntaris que va contribuir decisivament a l’organització dels considerats, encara avui, com els millors Jocs Olímpics de la història.