Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell continua essent una ciutat segura

La Seu d'Urgell continua essent una ciutat segura

La Junta Local de Seguretat assenyala un descens del 14 per cent dels fets delictius en relació amb el 2013 La mitjana és de 25 delictes per cada 1.000 habitants, molt per sota dels 70 de mitjana de Catalunya

Junta Local de Seguretat 04.2015
Junta Local de Seguretat 04.2015
08/04/2015 14:25

La Junta Local de Seguretat de la Seu d'Urgell ha celebrat aquest dimecres la seva sessió ordinària a l'Ajuntament urgellenc per fer balanç de les actuacions policials en el darrer any a la capital alturgellenca. La trobada ha estat presidida per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Lluís Biosca, acompanyats dels màxims responsables policials dels cossos de la Policia Municipal, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Segons es desprèn del balanç de les actuacions realitzades durant el 2014, a la Seu d'Urgell s'hauria produït un descens del 14% dels fets delictius en relació amb l'any anterior. Així mateix, es constataria una disminució “notable” de la seva gravetat.

Les xifres aportades pel Cos dels Mossos d'Esquadra destaquen la inexistència de robatoris amb violència sobre les persones. Pel que fa als robatoris amb força sobre patrimoni, s'haurien reduït fins a un 19% respecte als darrers dotze mesos. Per contra, les faltes contra a les persones (de baixa intensitat) han augmentat un 18% en el darrer any.

Una de les ciutats més segures de Catalunya

La Junta Local de Seguretat de la Seu d'Urgell ressalta que la mitjana de fets delictius a la capital alturgellenca per cada 1.000 habitants és de 25, mentre que la mitjana a Catalunya és de 70 per cada 1.000 habitants. “Estem molt per sota del número de delictes i faltes que es cometen en la majoria de poblacions catalanes", ha indicat l'alcalde Albert Batalla. I ha afegit: "Amb aquesta bona dada, podem afirmar un any més que la Seu d'Urgell continua sent una de les ciutats més segures i amb qualitat de vida del país”.

D'altra banda, l'alcalde de la Seu d'Urgell també ha volgut remarcar la incidència en el balanç de "la bona feina per part de tots els cossos i forces de seguretat que treballen al territori, i la bona col·laboració entre els mateixos, podent afirmar, fins i tot, que és modèlica".

Mostrar formulari de contacte