La Seu d'Urgell edita un plànol ecoturístic per divulgar l'entorn natural del municipi
El nou document, editat en quatre idiomes, recull tota la biodiversitat que es pot observar tot passejant pels carrers de la ciutat
La Seu d'Urgell ha presentat aquest dimecres un nou recurs ecoturístic per divulgar l'entorn natural del municipi, sota el títol 'La Seu NATURALment'. Es tracta d’un plànol que recull la biodiversitat que es pot observar tot passejant pels carrers de la ciutat.
La regidora de Patrimoni Natural de l'Ajuntament urgellenc, Núria Tomàs, ha destacat que amb el nou mapa "es vol promoure l'alta varietat d'ecosistemes que té la Seu d’Urgell (flora, fauna, geologia i cel nocturn) amb l’objectiu d’atraure turistes que vulguin gaudir-ne sense aglomeracions i sense sortir de la trama urbana”. La regidora ha afegit que el document serà també "una eina educativa més, tant per a escoles com per a casals de lleure."
Per la seva part, la tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, ha indicat que la proposta fa possible "un nou producte per a Turisme Seu, que permetrà arribar a un altre públic i afegirà encara més valor a la capital de l'Alt Urgell com a destinació saludable i de natura, dues característiques molt importants en els moments que estem vivint”. A més, Font ha explicat que aquest mapa dedicat a la natura urbana se suma i es complementa amb l’exposició permanent sobre el patrimoni natural de l’Alt Urgell, que des de ja fa uns anys es pot visitar a la cinquena planta de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat.
Elements naturals i codis QR
El plànol-guia 'La Seu NATURALment' inclou 20 punts d’interès ecoturístic, dels quals s'especifica el tipus d'element i les seves característiques. El recurs ofereix també dos codis QR que enllacen al web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i al web de Turisme Seu, on es poden trobar les fitxes de cadascun dels elements i el mapa. La publicació s’ha editat en 4 idiomes (català-anglès i castellà-francès).
El plànol ecoturístic exposa la importància que la Seu d’Urgell disposi d’espais verds que siguin cada més sostenibles, i incideix en la gestió actual i futura del verd urbà.
Elements senyalitzats
El plànol senyalitza els següents 20 elements naturals:
1. Alzina de ca la Maria Molines: element d’interès de flora i arbre singular.
2. Papallones del parc de les Olors: element d’interès de natura.
3. Sequoia del cementiri: element d’interès de flora i arbre singular.
4. Cel fosc: observació del cel.
5. Geologia i ocells de la catedral: element d’interès geològic.
6. Parc del Segre: element d’interès faunístic i de flora.
7. Fauna del Segre: element d’interès de fauna.
8. Plàtans del Passeig: element d’interès de flora i arbres singulars.
9. Lledoner del camí del Segre: element d’interès de flora i arbre singular.
10. Parcs del Valira i del Toll del Bressol: element d’interès de flora i arbre singular.
11. Til·lers del passeig Pasqual Ingla: element d’interès de flora.
12. Geomorfologia, paisatge i rapinyaires des de la Torre Solsona: element d’interès geològic i elements d’interès faunístics.
13. Pi de cal Mallol: element d’interès de flora i arbre singular.
14. Lledoner del Camí Ral de la Seu a Arfa: element d’interès de flora i arbre singular.
15. Cedre del Parc del Cadí: element d’interès de flora i arbre singular.
16. Teixos de Sant Domènec: element d’interès de flora i arbre singular.
17. Saüc del carrer Perafita: element d’interès de flora i arbre singular.
18. Glops del Parc dels Enamorats: element d’interès de flora i arbres singulars.
19. Cedre de cal Cerdà: element d’interès de flora i arbre singular.
20. Exposició de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat: exposició permanent sobre el patrimoni natural de la comarca que mostra amb imatges els principals elements naturals de la comarca, dels espais protegits i de les activitats de lleure i descoberta que s’hi poden fer.