Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell es manté entre les capitals de comarca amb millor índex de seguretat ciutadana

La Seu d'Urgell es manté entre les capitals de comarca amb millor índex de seguretat ciutadana

El darrer any hi ha hagut menys de 30 delictes per cada mil habitants, molt per sota de la mitjana catalana, que és de 75. Tanmateix, el balanç de la Junta Local adverteix de l'augment d'estafes en compres per internet
Control de la Policia Municipal de la Seu d'Urgell
03/05/2018 18:16

La Seu d'Urgell es manté molt per sota de la mitjana de fets delictius de Catalunya, segons el balanç de la Junta Local de Seguretat que ha dut a terme la seva sessió ordinària aquest dijous a l'Ajuntament urgellenc. Entre abril de 2017 i març de 2018, a la ciutat s'ha registrat 28,9 delictes per cada mil habitants, poc més d'un terç de l'estadística catalana, que és de 75 per cada 1.000 persones.

La sessió ha estat presidida per l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, juntament amb el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Jesús Fierro. Hi han participat els màxims responsables de la Policia Municipal, de les comissaries dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional i de la caserna de la Guàrdia Civil. Batalla ha manifestat que “es continuarà treballant per mantenir i millorar encara més la seguretat ciutadana i la qualitat de vida dels urgellencs i urgellenques, tot adaptant-nos als nous reptes que la societat ens planteja”.

Els fets delictius (robatoris amb força o amb violència) perpetrats a la Seu d’Urgell es mantenen en xifres mínimes; és a dir, igual o més baixes que en el mateix període avaluat l’any passat. Tanmateix, des dels cossos policials han advertit de l'augment de les estafes, especialment en compres realitzades per internet. Un fenomen global que també està afectant veïns i veïnes de la Seu que opten per comprar en línia.

40 sancions per sorolls i 85 a propietaris de gossos

Pel que fa a les actuacions realitzades per la Policia Municipal, s'ha esmentat l'obertura de 40 expedients sancionadors per sorolls i convivència ciutadana i 85 per control de gossos, generalment per infraccions com ara no recollir els excrements de la via pública o bé no portar l'animal lligat.

Pel que fa al control de trànsit i mobilitat viària, els agents locals han interceptat 8 infraccions per superar el límit de velocitat al nucli urbà i 15 infraccions en controls d’alcoholèmia. També s’han incoat 1.376 infraccions més relacionades amb d'altres àmbits de la mobilitat i la seguretat del trànsit. Paral·lelament, aqest darrer any s’ha experimentat un lleuger descens de l’accidentalitat pel que fa al trànsit urbà.

De la seva part, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil també han presentat el balanç en les seves competències, que inclouen àmbits com ara estrangeria, expedició de documentació, control fiscal i frontera.

Objectius

La Junta Local de Seguretat de la Seu d’Urgell s’ha marcat diversos objectius com ara el control per disminuir els problemes de convivència que es puguin produir durant la nit. També es vol fomentar augmentar la prevenció davant de possibles estafes per internet a través de formació adreçada a tot tipus de col·lectius.

D'altra banda, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha confirmat que aquest 2018 començarà a implantar el control d'ADN dels excrements de gossos que no es recullin de la via pública, per tal de localitzar els propietaris, i s'instal·larà càmeres de vigilància en aquells punts de la ciutat on són més freqüents les bretolades i accions incíviques.

Mostrar formulari de contacte