Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell estrena la seva Mostra Intercultural per donar a conèixer nacionalitats presents a la ciutat

La Seu d'Urgell estrena la seva Mostra Intercultural per donar a conèixer nacionalitats presents a la ciutat

A la jornada, l'1 de juny al Pati Palau, hi seran representades cultures i costums d’una dotzena de països a través de gastronomia, música i exhibicions

Jordi Mas presenta la 1a Mostra Intercultural de la Seu
Jordi Mas presenta la 1a Mostra Intercultural de la Seu
14/05/2024 19:45

La Seu d'Urgell estrenarà el dissabte 1 de juny la seva Mostra Intercultural, un nou esdeveniment que ha presentat aquest dimarts el regidor de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Mas. Es durà a terme al llarg del dia a la plaça del Pati Palau i tot coincidint amb el Llegendària.

Mas ha justificat l'organització d'aquesta nova activitat per "visualitzar tots aquells col·lectius de persones que són originaris d’altres països d’arreu del món però que viuen a la Seu", per "posar en valor la seva cultura i les seves tradicions". Per preparar-ho, prèviament l'àrea de Solidaritat ha fet "un treball de seguiment per saber quines comunitats de persones hi ha i de quins països són".

Segons el regidor, amb aquesta tasca han pogut "comprovar que hi ha molta gent vivint a la Seu vinguts de molts països, però que no els coneixem prou o que no donen a conèixer tota aquella riquesa cultural que podrien compartir amb la resta d’urgellencs i urgellenques". Per això, afirma, "aquesta mostra els permetrà exposar la seva gastronomia, la seva música i els seus costums per poder-ho gaudir tots plegats".

La nova mostra es farà de les dotze del migdia a dos quarts de nou del vespre, amb la participació de persones d’una dotzena de països: Colòmbia, Brasil, l'Argentina, el Perú, l'Equador, Bolívia, la República Dominicana i representants de la comunitat musulmana, formada per ciutadans del Marroc, Algèria, Pakistan, Gàmbia i el Senegal.

Les activitats són per a tots els públics i començaran a 2/4 de 2 amb una actuació titulada ‘La Revolución Guapachosa’, de música tropical colombiana. A les 4 de la tarda hi haurà un espectacle de tango a càrrec de Raúl Mamone, membre de l’Acadèmia Nacional de Tango. I a les 5 s'oferirà una exhibició de balls típics de Colòmbia. Més tard, a 2/4 de 6, Julio i Janaina , del Brasil, interpretaran peces de la música tradicional del seu país, mentre que a les 6 hi haurà música del Perú.; i a 1/4 de 7, un taller de cant i percussió a càrrec del cor Encoratjades

La mostra finalitzarà precisament amb un concert d'Encoratjades, a les 8 del vespre, sota el títol ‘Àfrica: un tast a veus’. Paral·lelament, al llarg del dia s'oferiran tallers de Henna i de trenes africanes. Per donar a conèixer aquests continguts, l’Ajuntament repartirà a bars i restaurants de la ciutat uns 1.000 sotagots amb un codi QR amb el qual es pot consultar la programació.

Mostrar formulari de contacte