La Seu d'Urgell i Castellciutat viuen un any més la tradició de les cantades de caramelles
Dissabte al matí els grups infantils coincidiran al centre històric amb el cor de la Germandat de Sant Sebastià, que també actuarà diumenge en diferents indrets de la ciutat. El dia 20, igualment, hi haurà el recorregut habitual dels Caramellaires de Castellciutat
Els carrers de la Seu d’Urgell i de Castellciutat viuran un any més les cantades de Caramelles per celebrar la Pasqua, de la mà dels grups de les Caramelles Infantils, de la Germandat de Sant Sebastià i dels Caramellaires de Castellciutat. Les cantades tindran lloc al llarg d'aquest dissabte i diumenge vinents.
El cor de les Caramelles Infantils és integrat per més d’una seixantena d’alumnes dels grups de cant coral de l'Escola Municipal de Música i alumnat de 2n a 6è de primària de les escoles Albert Vives, Pau Claris i La Salle. Se'ls podrà escoltar dissabte 19 d’abril al matí. Durant aquest segon trimestre, les escoles han estat assajant per l’ocasió un repertori de tres peces format per la marxa Les flors de la primavera, d’Higini Caselles, la sardana Primavera, de Joan Roure i Jané, i l’havanera Idil·li primaveral, de Jaume Planella. Les cantades, sota la direcció de Rafel Llobet, s’iniciaran a 1/4 d'11 del matí a la plaça de les Monges i continuaran amb parades a la Plaça de Patalín, el Parador, el Seminari, la Llar de Sant Josep, els claustres de la Catedral i, per acabar, l’Hotel Andria.
Enguany hi tornarà a haver la cantada conjunta dels infants amb el Cor de Caramelles de la Germandat, que serà dissabte mateix a 3/4 de del matí a la Plaça dels Oms. L’acompanyament instrumental anirà a càrrec d’un grup d'acordions, integrat per la professora Cati Plana i per alumnes del Conservatori de Música dels Pirineus i de l’Escola de Música: Ares Blanch, Agustí Busquets, Judit Martell, Eduard Martín, Max Farré i Àlex Piñol.
Cor de la Germandat
Pel que fa a les cantades pròpies del Cor de la Germandat de Sant Sebastià, format també per uns 60 cantaires a més d'una dotzena de músics, les faran tant dissabte dia 19 com diumenge dia 20, tots dos dies a partir de 2/4 d'11 del matí. La direcció és a càrrec de Lluís Obiols, mentre que la preparació l'han fet Sonia Lanau, Rafel Llobet i Quim Manyós. Compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Seu, el Col·legi La Salle i EFAUSA.
La cantada de dissabte començarà des de la plaça de Soldevila i transcorrerà pels carrers del centre històric, incloent la ja esmentada cantada conjunta amb el cor infantil davant l'Ajuntament. Diumenge, es passarà pels carrers de l’Eixample, amb les parades ja tradicionals a la Llar de Sant Josep i davant de la Catedral de Santa Maria (12.30 h), amb la presència de l’arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives i el bisbe coadjuntor Josep Luís Serrano. Es finalitzarà la festa cantant al Sant Hospital i al passeig de Joan Brudieu.
El repertori d’enguany el formen la sardana Primavera (de Mn. Albert Vives i Mir), el vals La festa de Pasqua (de Josep Voltas Viñas), l’havanera La Barqueta (de Ramon Bartumeus i Mola) i, com a novetat, la masurca Jorn de Pasqua, de Francesc de Paula Bové i Trius.
Caramelles de Castellciutat
Finalment, pel que fa als Caramellaires de Castellciutat’, enguany el cor el formen una cinquantena de cantaires dirigits per Toni Bernadó. Començarà la seva cantada diumenge a les 8 del matí des de la Glorieta, i continuaran pels carrers del poble fins a les 11 del matí, quan protagonitzaran la Missa cantada i interpretació de caramelles dins l’església parroquial. Tot seguit seguiran cantant pels carrers i finalitzaran a la Plaça de l’Arbre.
Des de l'organització de tots tres cors han volgut agrair la implicació de tots els "cantaires, músics, professorat, escoles, famílies i els respectius directors per donar suport, una vegada més, a la nostra tradició", com també "a tothom que els dies de les cantades ens acull i col·labora". Per això, han animat la ciutadania a seguir-los durant les cantades.