Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de la Seu incorpora una regidoria de Projectes estratègics

L'Ajuntament de la Seu incorpora una regidoria de Projectes estratègics

Com a novetat, també n'hi haurà una de Patrimoni Natural i una altra de Patrimoni Cultural i Museus. El cartipàs municipal, que ha d'aprovar-se aquest dimarts en ple extraordinari, inclou la figura del vicealcalde, que primer ostentarà Francesc Viaplana i després Jordi Fàbrega. Sis membres del govern tindran dedicació parcial al consistori

Roda de premsa per presentar el nou cartipàs municipal
Roda de premsa per presentar el nou cartipàs municipal
09/07/2019 15:10

El cartipàs de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per aquesta legislatura, que ha d'aprovar-se aquest dilluns al vespre en ple extraordinari, incorpora tres noves regidories, d'entre les quals en destaca una de dedicada als Projectes estratègics de la ciutat, com ara l'impuls de l'aeroport, la implantació dels estudis d'INEFC o la candidatura per reconèixer la catedral de Santa Maria com a Patrimoni Mundial. El màxim responsable d'aquesta àrea serà el vicealcalde, figura que ostentarà durant els primers 27 mesos el republicà Francesc Viaplana, quan es preveu que l'actual alcalde de Junts, Jordi Fàbrega, el rellevi fins al final del mandat. El primer edil tindrà una dedicació del 85%, tres dels quatre tinents d'alcalde (Marian Lamolla, Joan Gurrera i Carlos Guàrdia) cobriran mitja jornada, i dues regidores més, Núria Tomàs i Carme Espuga, treballaran un terç i un quart respectivament.

Les altres dues regidories de nova creació al consistori alturgellenc estan vinculades al patrimoni. Així, Núria Tomàs assumeix la de Patrimoni natural, i Carlos Guàrdia la Patrimoni cultural i museus. A més, s'ha decidit continuar apostant per l'àrea específica de Treball fronterer que es va posar en marxa en l'anterior legislatura i que ara passa a ocupar Carme Espuga, tot i que dependrà de la tinença d'alcaldia de Desenvolupament local i ocupació, que lidera Mireia Font. La regidora també s'encarregarà dels àmbits d'Empresa i ocupació, Turisme i Fires i mercats, a més del de Transparència i bon govern, que depèn de Serveis socials i cultura.

Pel que fa a la segona tinença d'alcaldia, estarà dedicada a l'Atenció a les persones i inclou diverses de les àrees que assumeix directament la tinent d'alcalde Marian Lamolla, com són la de Salut, Serveis socials, Polítiques d'igualtat i Gent gran. Mentre, la tercera tinença és de Territori i Sostenibilitat i la dirigirà Joan Gurrera, que també s'encarregarà d'Urbanisme, Mobilitat i via pública, Habitatge i Serveis municipals. Finalment, en el cas de Serveis centrals i cultura, el tinent d'alcalde serà Carlos Guàrdia, que a més s'ocuparà de l'àrea de Festes i tradicions. L'objectiu, segons ha explicat l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, és que el repartiment de funcions es mantingui igual un cop es produeixi el relleu a l'alcaldia amb el republicà Francesc Viaplana.

Pel que fa al vicealcalde, assumirà les responsabilitats de la regidoria de Projectes estratègics, la de Castellciutat, Seguretat ciutadana i Hisenda i intervenció. Per la seva banda, Gurrera també ocuparà, fora del seu àmbit de tinent d'alcalde, l'àrea de Solidaritat i cooperació, i Guàrdia farà el mateix amb les d'Esports i Cementiri. La regidora Núria Tomàs també s'encarregarà de Comerç, Educació, Infància, i Medi ambient i sostenibilitat; Carme Espuga ho farà de Recursos humans i administració municipal, Atenció ciutadana i Hisenda i intervenció -en aquest cas com a adjunta-. Finalment, Xavier Estival liderarà les àrees d'Innovació Tecnològica, Joventut, Participació Ciutadana i Barris.

Temps de dedicació i retribucions de l'equip de govern

Pel que fa a la dedicació prevista pels membres de l'equip de govern, serà d'un 85% en el cas de l'actual alcalde, Jordi Fàbrega, el qual percebrà un sou anual brut de poc més de 40.000 euros. D'altra banda, tres tinents d'alcalde treballaran a mitja jornada i cobraran uns 20.000 euros anuals; la regidora que hi dedicarà un terç percebrà més de 12.000 euros, i la que ho fa a un 25% prop de 10.000.

Sobre aquestes retribucions, el vicealcalde Francesc Viaplana ha explicat que són inferiors, en proporció, a les que ells cobren per la seva feina en empreses privades. També ha recordat que en el seu cas, com també és diputat al Parlament de Catalunya, ha renunciat al seu salari a l'ajuntament. Viaplana ha subratllat que la suma de la dedicació al consistori no arriba a 3 jornades completes, mentre que la llei en permet fins a 5.

Ple municipal

El ple municipal per aprovar el cartipàs està previst aquest dimarts, a les 19.30 hores, a la sala de plens del consistori urgellenc.

Mostrar formulari de contacte