Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell presenta al PUOSC el trasllat del Centre de Formació d'Adults als antics jutjats

La Seu d'Urgell presenta al PUOSC el trasllat del Centre de Formació d'Adults als antics jutjats

L'Ajuntament també sol·licitarà al Govern subvencions per reformar la Biblioteca i per millorar l'àrea d'aparcament d'autocaravanes. El termini dels consistoris per demanar ajuts finalitza aquest dijous
Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
13/11/2019 14:12

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell presentarà tres projectes al nou Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) 2020-2024 que ha obert la Generalitat de Catalunya. Una de les subvencions sol·licitades pel consistori urgellenc és per a la proposta d'ubicar el Centre de Formació d'Adults (CFA) a l'edifici dels antics jutjats, ara en desús.

D'aquesta manera, el consistori espera donar una nova activitat a aquest immoble situat a la plaça del Pati Palau, just al costat del Palau Episcopal, que el Departament de Justícia va traspassar al municipi quan es va inaugurar l'actual seu judicial de la plaça de Jacint Verdaguer. L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, considera que els antics jutjats han d'esdevenir la ubicació definitiva de l'escola d'adults i també valora el fet que aquest trasllat permetrà deixar lliure, per a d'altres usos que es decideixin en el futur, l'espai conegut com La Grandalla, al carrer de Capdevila, on prèviament hi havia hagut la llar d'infants municipal.

L'Ajuntament urgellenc també ha detallat que els altres projectes que presentaran al PUOSC són una reforma de la Biblioteca Sant Agustí i la millora de l'àrea d'aparcament d'autocaravanes. Pel que fa a la biblioteca, l'objectiu és millorar l'estalvi energètic i el sistema de calefacció de l'edifici, com també habilitar un muntacàrregues per al soterrani i reforçar l'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

En cas que s'aprovin aquestes peticions, l'equip de govern preveu que la ciutat pot rebre un ajut total del PUOSC d'uns 250.000 euros per finançar aquestes obres. L'elecció dels projectes proposats s'ha acordat amb els tècnics de l'Ajuntament i amb els grups de la corporació municipal. El termini que les administracions locals tenen per presentar sol·licituds al pla d'obres finalitza aquest dijous, dia 14.