Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El programa nadalenc 'El Món Màgic de les Muntanyes' inclou una seixantena d'activitats

El programa nadalenc 'El Món Màgic de les Muntanyes' inclou una seixantena d'activitats

La Seu d'Urgell comptarà amb propostes per a tots els públics i es faran majoritàriament a l'exterior a causa de la pandèmia de la COVID-19. Es recupera la cavalcada de Reis, tot evitant els espais on hi puguin haver aglomeracions

Presentació del programa nadalenc 'El Món Màgic de les Muntanyes'
Presentació del programa nadalenc 'El Món Màgic de les Muntanyes'
23/11/2021 18:45

La cavalcada de Reis es podrà tornar a veure aquestes festes nadalenques pels carrers de la Seu d'Urgell, després que la crisi de la COVID-19 obligués a reduir-la a una recepció estàtica. La idea és recuperar el gruix de l'acte, tot i que no hi haurà la tradicional recepció al Parc del Segre per evitar aglomeracions i la que es feia la Sala Sant Domènec es durà a terme en un espai exterior. De fet, s'ha optat per tornar-la a fer a la plaça de Joan Sansa, on acabarà el recorregut, tal com han explicat des del consistori de la capital alturgellenca. Aquesta serà una de les activitats del programa del Món Màgic de les Muntanyes, que compta amb una seixantena de propostes repartides entre el 4 de desembre i el 6 de gener.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha assenyalat que el conjunt d'activitats de Nadal es duran a terme a l'exterior, repetint el format de l'any passat a causa de la situació sanitària i, sobretot, per la bona rebuda per part dels assistents i comerciants. També ha indicat que enguany s'augmentarà la il·luminació ornamental als carrers i es reforçarà a les entrades de la ciutat. Per la seva banda, el vicealcalde Jordi Fàbrega, ha ressaltat que la programació s'ha ideat tenint en compte el context de pandèmia i que segons l'evolució s'aniran fent les adaptacions pertinents. Tot i això, ha comentat que s'espera que es puguin dur a terme la totalitat d'actes o la gran majoria d'ells.

El Món Màgic de les Muntanyes arrencarà enguany el dissabte 4 de desembre amb la tradicional encesa de llums i un castell de focs a càrrec dels Diables de l'Alt Urgell. Enguany, però, aquest es durà a terme a la plaça dels Oms, al centre històric, i no a la Torre Solsona, on s'ha fet en d'altres ocasions, tal com ha detallat el regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Carlos Guàrdia. D'altra banda, un dels esdeveniments rellevants que es recuperarà és l'espectacle teatral 'El Rescat dels Minairons', del qual se'n programaran cinc sessions al Teatre de La Salle La Seu, entre el 19 de desembre i el 6 de gener. A més, hi haurà nous personatges de l'obra que participaran a l'activitat del Tió de la Freita durant la tarda del 24 de desembre.

Descartat el Parc de Nadal

Pel que fa al parc de Nadal, enguany s'ha decidit que tampoc es dugui a terme, tot i que algunes de les instal·lacions com ara els inflables, el circuit vial i els jocs gegants estaran situades a la plaça de Joan Sansa el 28 i 29 de desembre. Mentre, l'activitat d'anar a buscar els Tions al bosc tindrà lloc el dia 12 en dos torns, pels quals ja es poden demanar cita prèvia. La regidora d'Educació i Infància del consistori de la capital alturgellenca, Núria Tomàs, ha explicat que també hi ha diversos actes de la programació nadalenca en els quals s'han implicat els diferents centres educatius de la ciutat.

D'altra banda, la ruta dels Tions màgics ampliarà enguany el seu recorregut i els mercats de Nadal continuaran celebrant-se al passeig Joan Brudieu els dissabtes 4, 11 i 18 de desembre, tal com ha especificat la regidora de Turisme, Mireia Font. Mentre, el públic juvenil podrà gaudir de sessions de cinema, un 'escape room' pels carrers de la ciutat vinculat a l'art i una sessió de 'Laser Combat', com ha remarcat el regidor de Joventut, Joan Llobera. Una altra de les novetats d'enguany ha estat l'enregistrament a Lloveraproaudio de la Cançó del Picarol, a càrrec d'Ivan Caro i Pilar Planavila i amb la veu d'Agnès Aràjol, amb l'objectiu de fer-la sonar en diferents activitats nadalenques i a través de RàdioSeu. A l'emissora municipal també es tornarà a emetre el programa 'Contes Màgics'.

PROGRAMA COMPLET D'ACTIVITATS DEL MÓN MÀGIC DE LES MUNTANYES

Mostrar formulari de contacte