Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell promourà la primera Fira de Productes Ecològics del Pirineu

La Seu d'Urgell promourà la primera Fira de Productes Ecològics del Pirineu

El nou esdeveniment se celebrarà al carrer dels Canonges a l'octubre, en el marc de la Fira de Sant Ermengol. L'objectiu és potenciar els productors locals de qualitat i facilitar-los el contacte amb els consumidors
Fira de Sant Ermengol
04/08/2016 15:05

L’Ajuntament de Seu ha aprovat aquest dimecres, en ple extraordinari, la creació de la nova Fira de Productes Ecològics del Pirineu, encarada a contribuir en la innovació en el sector agroalimentari amb la finalitat de promocionar el territori des dels punts de vista econòmic, social i cultural. La proposta ha rebut el suport de tots els grups municipals.

Durant el ple es va exposar que "el fet que l’agricultura i la ramaderia ecològiques hagin experimentat els darrers anys un fort creixement ha fet pensar que la producció ecològica és un sector a potenciar per tal que els productors agrícoles i ramaders pirinencs tinguin una altra via de futur". Les fires suposen una oportunitat per visitants a l’hora de trobar aquesta oferta, i per als elaboradors de cara a arribar més fàcilment al consumidor. La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, explica que "des de l’Ajuntament es pretén donar suport als productors existents i incentivar-ne de nous perquè s’afegeixin a aquest sector”.

Aquest nou esdeveniment s’ubicarà al carrer dels Canonges, per tal de dinamitzar la zona i convertir l'històric vial en un punt d’interès que atregui els visitants durant la Fira de sant Ermengol.  Les bases plantegen els requisits per poder participar a la fira, el format que tindrà i com participar-hi. Mireia Font ha afegit que la idea “suposarà un nou pol d’atracció que complementarà l’actual fira del formatge i que al seu torn repercutirà sobre comerços locals”.

El portaveu d'ERC, Francesc Viaplana, s'ha mostrat satisfet pel fet que tiri endavant aquesta proposta, que ja es va plantejar l'any passat en una reunió en què hi van participar representants de la formació republicana i dels veïns i comerciants del carrer dels Canonges, juntament amb la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica. Viaplana creu que, amb les bases aprovades, ara ja es compta amb els fonaments per poder oferir una fira sòlida i atractiva, després que es va descartar estrenar-la la tardor passada ja que en aquell moment no hi havia prou temps per preparar-la correctament i donar-la a conèixer als potencials expositors.

Els portaveus de Compromís x La Seu, Joan Barrera, i de la CUP, Pau Lozano, també han valorat positivament la nova activitat de cara a potenciar tant el carrer dels Canonges com els productes de proximitat. La intenció és que a la mostra hi hagi elaboradors tant de l'Alt Urgell com d'arreu dels Pirineus, des del País Basc fins a Catalunya, tal com passa amb la ja consolidada Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

Aprovades modificacions de crèdit

D'altra banda, el ple extraordinari d'aquest dimecres també ha aprovat unes modificacions de crèdit en els comptes municipals. La mesura va tirar endavant amb el vot favorable de l'equip de govern (CiU), l'abstenció d'ERC i el vot en contra de Compromís i la CUP

Els canvis previstos són, entre d'altres, la construcció de dos sorrals a les escoles Pau Clarís i a Albert Vives, de cara a l’inici del curs escolar; La instal·lació d’unes caixes de llum a l’aparcament del Doctor Peiró per a la ubicació de les firetes de la Festa Major, i la compra de llibres per a la Biblioteca de Sant Agustí, ja que en cas de no realitzar-se es corria el risc de perdre una subvenció. Atès que les tres actuacions són necessàries en un període curt de temps, es van incloure en el plenari per tal que es puguin dur a terme.

ERC, tot i facilitar-ne l'aprovació, va demanar a l'equip de govern que presenti les modificacions proposades "en el temps i la forma que pertoca", en considerar que les bases no van ser explicades prèviament en comissió informativa. Tot i això, des d'ERC creuen que no es podia obstaculitzar aquests "acords urgents".

Mostrar formulari de contacte