Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell recupera les ballades de sardanes

La Seu d'Urgell recupera les ballades de sardanes

Bona part de les audicions d'aquest estiu es fan els diumenges al vespre (19.30 h), repartides entre les places de les Monges i del Camp del Codina. La propera és aquest dia 17, amb la Cobla Ciutat de Solsona

Sardanes a la plaça de les Monges de la Seu d'Urgell
Sardanes a la plaça de les Monges de la Seu d'Urgell
13/07/2022 13:30

La Seu d'Urgell recupera aquest estiu les seves ballades de sardanes, després de tres anys sense poder-se fer a causa de les restriccions sanitàries per la COVID. La darrera vegada que s'havien pogut fer amb normalitat a les places del centre de la ciutat va ser el setembre de 2019. L'horari d'inici de totes les sessions és a 2/4 de 8 del vespre.

El 19 de juny passat va ser una data assenyalada per a Amics de la Sardana, atès que van poder reiniciar aquesta tradició, molt vinculada especialment als diumenges d'estiu a la Seu. La primera audició es va fer a la plaça de Catalunya, amb la Bellpuig Cobla, i aquest començament de temporada ja se n'ha fet tres més a la plaça de les Monges. La més recent, tot coincidint amb la festivitat de Sant Cristòfol. També s'ha recuperat l'habitual vetllada de la festa patronal de Sant Ot al carrer de Santa Maria, a davant mateix de la Catedral, que va tenir lloc dijous passat i era l'única programada entre setmana.

La següent ballada prevista al calendari tindrà lloc aquest diumenge dia 17 a la plaça del Camp de Codina, amb la música a càrrec de la Cobla Ciutat de Solsona. La setmana vinent, el dia 24, es tornarà a la plaça de les Monges. En aquest cèntric indret també s'hi farà l'audició del 31 de juliol, musicada per Vents de Riella, i la del 7 d'agost.

El calendari previst es completarà amb dues cites més: el 14 d'agost a la plaça del Camp del Codina, amb la Principal de Berga; i el 21 d'agost, un altre cop a la plaça de les Monges. Aquest conjunt de trobades donarà pas a les sessions de sardanes que, com és habitual en condicions normals, hi haurà al llarg dels dies de la Festa Major i que completaran aquesta temporada.

Retorn del curset de sardanes

A més a més, enguany Amics de la Sardana ha recuperat una altra activitat que no s'ha pogut fer els darrers tres anys: el curset per aprendre a ballar la dansa nacional de Catalunya. La proposta es va dur a terme al llarg del mes de juny, els divendres, al pati de la Biblioteca Sant Agustí. L'objectiu d'aquest curs és apropar la sardana a tothom i augmentar el nombre de balladors i balladores.

 

Mostrar formulari de contacte