Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mínima de -7,9ºC a la Seu d'Urgell, la segona més baixa d'aquest canvi d'any

Mínima de -7,9ºC a la Seu d'Urgell, la segona més baixa d'aquest canvi d'any

Divendres passat el termòmetre va marcar -8,6, tot i que aquestes dades no superen els -11,4 a què es va arribar el gener de 2021. La previsió meteorològica apunta pel que resta de setmana a un predomini de l'anticicló i, per tant, a més contrast de temperatures

12/01/2022 10:40

La Seu d'Urgell ha registrat aquest dimecres una temperatura mínima de -7,9ºC. És la segona més baixa d'aquest canvi d'any a la ciutat i la setena més baixa dels darrers tretze mesos, segons el recull de dades de Meteo Seu, tot i que no supera la marca que es va assolir ara fa un any, el 6 i 8 de gener de 2021, quan es va arribar a -11,4º, en el marc d'una successió de temperatures molt baixes al llarg de tot el començament de gener.

De fet, tot i que el darrer Cap d'Any ha estat el més càlid de les darreres dècades a bona part de Catalunya, a la Seu el 2022 ja va començar amb fred, amb una mínima de -4,2º el dia 1 de gener, tot i que la màxima al migdia va arribar a 16. És a dir, una amplitud tèrmica de més de vint graus en poques hores.

Des de llavors, les mínimes s'han mogut entre els -2,4º de dilluns passat, dia 3, i els -8,6º a què es va arribar divendres passat, dia 7, la més baixa dels darrers mesos a la capital de l'Alt Urgell. Pel que fa a les màximes, la segona més alta després de la de Cap d'Any ha estat els 14,6º del dia següent, 2 de gener. Des de llavors les temperatures diürnes es van moderar i el dia de Reis (6 de gener) no van passar dels 10,3º, tot i que aquest començament de setmana han tornat a pujar i aquest dimarts s'ha tornar a superar els 14 graus.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya apunta que pel que resta de setmana, fins diumenge, hi haurà un predomini absolut de l'anticicló, no només a la Seu i al Pirineu sinó a tot Catalunya, amb l'excepció de les boires que es formaran bàsicament a la plana de Lleida. Una situació habitual del mes de gener, que en el cas de l'Alt Urgell pot continuar, com a mínim, fins al proper dia 22 i que per tant comportarà més inversió tèrmica, amb contrast marcat de mínimes i màximes a les fondalades del Pirineu. Després de la nevada del cap de setmana passat, els models a llarg termini no contemplen l'arribada de noves precipitacions fins, com a molt aviat, diumenge dia 23.

  • Grebrada aquest matí a la Seu d'Urgell (Foto: Meteo Seu)
    Grebrada aquest matí a la Seu d'Urgell (Foto: Meteo Seu)
  • Previsió del Servei Meteorològic de Catalunya pels dies vinents
    Previsió del Servei Meteorològic de Catalunya pels dies vinents

Mostrar formulari de contacte