Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell s'adhereix a la campanya 'Establiment segur contra la violència masclista'

La Seu d'Urgell s'adhereix a la campanya 'Establiment segur contra la violència masclista'

Els comerços de la ciutat posen el cartell “Establiment segur contra la violència masclista" i s'ofereixen a trucar al 900 900 120 o al 112 si reben alguna petició d'ajut durant el període de confinament per l'estat d'alarma

Campanya 'Establiment segur contra la violència masclista'
Campanya 'Establiment segur contra la violència masclista'
30/03/2020 17:15

La Seu d'Urgell s'ha adherit a la campanya "Establiment segur contra la violència masclista". La iniciativa la promou l’Institut Català de les Dones (ICD), el Departament de la Presidència i els Mossos d’Esquadra, i consisteix en què els comerços posin en un lloc visible un cartell que inclou el lema de la proposta i el missatge: "Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”.

En aquest sentit, el Consorci d’Atenció a les Persones, a través del SIAD de l’Alt Urgell, s'ha sumat a la divulgació de la campanya i, mitjançant els joves voluntaris de La Seu en Xarxa -un servei autoorganitzat per teixir una xarxa de solidaritat entre veïns i veïnes del municipi per atendre necessitats de persones que ho requereixin- s'està repartint els cartells informatius als 90 establiments de la capital de la comarca.

L’objectiu és que les dones en situació de violència masclista puguin comptar al llarg del confinament amb el suport dels comerços per trucar al 900 900 120 o al 112. Per cobrir aquesta possible demanda, també es pot contactar a través del correu i el WhatsApp 671 778 540. Aquests sistemes escrits poden ser més operatius quan la dona es troba confinada amb l’agressor.

Amb aquest missatge es vol ampliar el suport social a les dones que travessen aquestes situacions i que actualment poden estar aïllades. "Una dona que s’acosta a un establiment i veu aquest cartell sap que pot comptar amb algú, que serà escoltada i podrà explicar la seva situació i que aquesta persona trucarà per ella al 900 900 120, per tal de ser assessorada per professionals de l’advocacia, psicologia i l’atenció social, o al 112 en cas d’emergència", es destaca.

Els comerços també poden descarregar-se els missatges del web dones.gencat.cat i tenen al seu abast diverses versions en català, castellà, anglès i francès.

Dificultats del confinament

L’ICD es va adreçar la primera setmana de confinament als gremis i col·legis professionals que en ser essencials mantenen la seva activitat oberta al públic per demanar-los la complicitat i actuació activa de suport a les dones en situació de violències masclistes. Es tracta del Col·legi de Farmacèutics i els gremis de Flequeres, Estanquers, Supermercats i autoserveis, de Detallistes i autoserveis d'alimentació, i de Detallistes de fruites i hortalisses.

Una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència masclista amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis, trobar suport de familiars, amistats o professionals. Aquesta actuació vol compensar aquests impediments.

El Servei 900 900 120 és un servei central i una de les portes d’entrada a la xarxa de recursos. Durant tot el confinament tindrà més pes, ja que és un servei telefònic que pot garantir l’atenció en qualsevol moment i hora del dia, també d’emergències.

Mostrar formulari de contacte