Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell serà un dels 16 territoris que organitzaran la Mobile Week Catalunya 2022

La Seu d'Urgell serà un dels 16 territoris que organitzaran la Mobile Week Catalunya 2022

La quarta edició d'aquesta iniciativa de la Mobile World Capital Barcelona reactiva el debat sobre transformació digital arreu del territori i la lluita contra les bretxes digitals

La Seu d'Urgell serà un dels 16 territoris que organitzaran la Mobile Week Catalunya 2022
La Seu d'Urgell serà un dels 16 territoris que organitzaran la Mobile Week Catalunya 2022
11/03/2022 17:50

L'Alt Pirineu, i concretament la Seu d'Urgell, serà un dels 16 àmbits territorials catalans que organitzaran activitats en el marc de la Mobile Week Catalunya 2022, la quarta edició d’aquesta iniciativa del Mobile World Capital Barcelona promoguda juntament amb la Generalitat per apropar la tecnologia a la ciutadania. El programa aspira a minimitzar les bretxes digitals, tot aportant eines i recursos per afrontar el dia a dia en matèria digital.

L'esdeveniment tindrà lloc entre el 25 d’abril i el 31 de maig i comptarà amb la implicació d'un total de 8 municipis de la demarcació de Barcelona (Badalona, Centelles, Mataró, Olesa de Montserrat, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes - Sitges i Vilanova i la Geltrú); 2 de la Catalunya Central (Manresa i Igualada); 2 de la demarcació de Girona (Girona i Figueres); 2 de Lleida (Lleida i Mollerussa); 1 de l’Alt Pirineu (la Seu d’Urgell) i 1 de les Terres de l’Ebre (Ribera d’Ebre).

Aquesta edició girarà al voltant de temàtiques diverses, com la protecció dels drets digitals de la ciutadania, la desinformació i la privacitat de dades; les habilitats digitals i el paper clau de l’educació per formar joves i, alhora, potenciar l’augment de perfils femenins en les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts Gràfiques i Matemàtiques); i l’exploració de les noves eines i mitjans digitals en l’àmbit de la cultura i l’entreteniment.

Avantprojecte previ

Totes les ciutats i  territoris que es van presentar a la convocatòria per participar en la quarta edició de la Mobile Week Catalunya van aportar un avantprojecte amb un breu plantejament de format, contingut i durada de l’esdeveniment, d’entre 3 i 5 dies. Un equip integrat per membres destacats de Mobile World Capital Barcelona i del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha valorat les propostes presentades, d’entre les quals han seleccionat les dels 16 territoris que acolliran la Mobile Week Catalunya 2022.

Sobre Mobile Week Catalunya

Mobile Week, una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona, impulsa activitats per conscienciar sobre l'impacte de la tecnologia en la vida quotidiana, a través de la reflexió i l'experimentació. La proposta va néixer a Barcelona, on al llarg d'una setmana es programen conferències, tallers i activitats, - gratuïtes i públiques-, per inspirar, informar, debatre, generar preguntes, fomentar noves aptituds i enfortir l'esperit crític de la ciutadania de totes les edats. L'objectiu de Mobile Week és acostar la tecnologia a la població a través de la participació col·laborativa per tractar els canvis i nous reptes de la transformació digital.

L’any 2019, per primer cop i a iniciativa de la Generalitat, la proposta es va estendre a tot el territori català amb la primera edició de la Mobile Week Catalunya.

Mostrar formulari de contacte