Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu d'Urgell tornarà a representar l'Alt Pirineu i Aran a la Mobile Week Catalunya

La Seu d'Urgell tornarà a representar l'Alt Pirineu i Aran a la Mobile Week Catalunya

La ciutat acollirà activitats, ponències i tallers de l'esdeveniment entre els dies 11 i 14 de maig. La programació d'enguany té com a eixos principals els drets, l'ètica i les habilitats per implicar tothom en la transformació digital

Presentació de la Mobile Week Catalunya 2022, a Barcelona (Foto: MWC)
Presentació de la Mobile Week Catalunya 2022, a Barcelona (Foto: MWC)
22/04/2022 18:55

La Seu d'Urgell tornarà a ser enguany el referent de l'Alt Pirineu i Aran a les activitats de la Mobile Week Catalunya, amb actes que, pel que fa a la capital de l'Alt Urgell, es duran a terme entre l'11 i el 14 de maig. El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, juntament amb la Mobile World Capital Barcelona, ha presentat aquest divendres la quarta edició d’aquesta iniciativa, que enguany arribarà a 16 municipis o comarques de tot Catalunya amb més de 300 activitats, 500 ponents i 450 hores d’aprenentatge.

A l'acte, en representació de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, hi ha participat el vicealcalde Jordi Fàbrega, que ha destacat que "un cop més, com a ciutat innovadora", la Seu s'implica en la Mobile Week Catalunya "per connectar ciutadania i tecnologia". Fàbrega ha destacat que, per complir amb el lema d'enguany, les activitats seran gratuïtes i obertes a tothom.

La programació pivotarà sobre tres eixos temàtics principals: drets, ètica i habilitats digitals. L’objectiu és que les persones siguin les protagonistes de les activitats i es creïn espais que les interpel·lin per fer-les partícips, situar-les realment al centre de la transformació digital i que adquireixin un sentit més crític de l'impacte de la tecnologia a la mateixa societat. Les propostes de la Mobile Week Catalunya 2022 es programaran en diferents dies entre el 25 d’abril i el 28 de maig, en funció de cada municipi o comarca.

Aquesta edició girarà al voltant de temàtiques com la protecció dels drets digitals de la ciutadania, la desinformació i la privacitat de dades; les habilitats digitals i el paper clau de l’educació per formar joves i, alhora, potenciar l’augment de perfils femenins en les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts Gràfiques i Matemàtiques); o l’exploració de les noves eines i mitjans digitals en l’àmbit de la cultura i l’entreteniment.

Durant l’acte, el secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer, s’ha felicitat perquè “un any més, municipis i comarques d’arreu de Catalunya s’han sumat a aquesta iniciativa que vam crear ara fa quatre anys amb el convenciment que la tecnologia i la digitalització són aliats imprescindibles per millorar la governança de les viles i ciutats des de i per al territori, dotar d’oportunitats la ciutadania visqui on visqui  i lluitar així contra les bretxes digitals i territorials i el despoblament.”

Així mateix, el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, ha afirmat que “cal aconseguir que ningú es quedi enrere i despertar les ganes d'aprendre i comprendre, d'anar més enllà i fomentar el pensament crític”. Grau ha agraït a tots els territoris la seva cooperació i destacat “ l’aposta per portar l’activitat a tot el país, sobretot fent incís en la ciutadania fora de les grans ciutats, tenint també en compte els reptes particulars de cada territori”.

Nouvinguts i veterans

L’acte ha culminat amb una taula rodona moderada per la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, on els representants de la Ribera d’Ebre i Olesa de Montserrat han explicat quines iniciatives acullen aquest any, les activitats més destacades de la programació i l’impacte que s’espera de la Mobile Week al territori. Ambdues han fet menció sobre els grans reptes que genera la digitalització, posant el focus en la necessitat de lluitar contra les bretxes digitals, especialment en territoris fora de l’àrea metropolitana de Barcelona, per construir un futur digital just, inclusiu i sostenible introduint els canvis des dels pobles.

Així, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, han coincidit que per aconseguir la inclusió digital cal impulsar les polítiques digitals en l’àmbit escolar, un col·lectiu que s’ha vist greument afectat per la pandèmia i ha evidenciat l’existència de les bretxes digitals a les llars. A més, han incidit que l’impuls digital a les aules permet dotar de coneixement i preparar a les futures generacions davant dels canvis tecnològics del moment.

En finalitzar, tant Olesa de Montserrat, que s’estrena aquest any, com la Ribera d’Ebre, veterana que ja l’organitza des de 2019, han conclòs que Mobile Week Catalunya és un nexe per connectar les eines que ofereix la digitalització amb els ciutadans i ciutadanes dels municipis. Mobile Week Catalunya ofereix una gran oportunitat per canviar el relat i construir una digitalització responsable, capaç de dissenyar societats més justes i inclusives, fomentant la participació ciutadana i l'ús responsable, impulsant la innovació marcada per principis ètics que facilitin el desenvolupament tecnològic sense comprometre l’evolució de la societat.

Municipis, territoris i dates

Així, 5 municipis de la vegueria de Barcelona (Badalona, Mataró, Olesa de Montserrat, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat); 3 del Penedès (Igualada, Sant Pere de Ribes-Sitges i Vilanova i la Geltrú); 2 de la Catalunya Central (Centelles i Manresa); 2 de la vegueria de Girona (Girona i Figueres); 2 de Lleida (Lleida i Mollerussa); 1 de l’Alt Pirineu (La Seu d’Urgell) i 1 comarca de la vegueria de les Terres de l’Ebre (Ribera d’Ebre) formaran part de la quarta edició de la Mobile Week Catalunya, que se celebrarà entre el 25 d’abril i el 28 de maig.

Mostrar formulari de contacte