Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu en Xarxa s'uneix amb la Xarxa de Suport Mutu

La Seu en Xarxa s'uneix amb la Xarxa de Suport Mutu

El col·lectiu vol seguir així amb les accions de col·laboració impulsades des que va començar el confinament pel coronavirus. La seva activitat s'ha adreçat especialment a ajudar gent gran i a l'assessorament laboral
Xerrada i debat de balanç de La Seu en Xarxa
16/06/2020 12:20

La Seu en Xarxa s'integrarà des d'ara a la Xarxa de Suport Mutu, amb l'objectiu de vehicular accions de solidaritat cap a veïns i veïnes de la Seu d'Urgell amb necessitats bàsiques. El grup es va crear just a l'inici del confinament causat per l'expansió del coronavirus i ara ha fet balanç d'aquests tres mesos d'activitat, en una xerrada i debat que va tenir lloc aquest divendres passat a l'Ateneu Alt Urgell, en un dels primers actes que ha programat aquest local després de la reobertura.

Les voluntàries portaveus de La Seu en Xarxa han explicat que la seva activitat s'ha adreçat especialment a assegurar que la gent gran no hagués de sortir de casa, tot facilitant per exemple que voluntaris els portessin la compra o els medicaments en els moments en què hi havia més risc d'expansió del virus. També s'han preocupat per famílies o persones en situació de vulnerabilitat econòmica arran del confinament. En el balanç s'ha destacat també la coordinació que es va establir de bon començament amb l'Ajuntament de la Seu, el Banc d'Aliments i el Centre d'Atenció Primària per unir forces pel bé de la ciutat.

Tot i la previsió d'unir-se amb la Xarxa de Suport Mutu, el col·lectiu creat enguany sí que preveu mantenir el nom -per si hi ha un rebrot de la COVID-19- i el servei d'assessorament laboral, atesos els molts casos de consultes relatives a situacions d'ERTO o atur derivades de l'estat d'alarma dels darrers tres mesos. A banda d'aquest àmbit, també han treballat en àmbits com ara aliments, comerç o habitatge. En aquest sentit, al llarg d'aquest temps el grup ha procurat organitzar-se en diferents subgrups reduïts, amb l'objectiu de reduir al màxim el contacte entre persones de cada grup i evitar possibles focus de contagi del virus.

La idea va sorgir d'una assemblea d'Arran Alt Urgell, just quan ja havien tancat instituts i universitats, perquè entenien que "feia falta alguna estructura de suport veïnal davant la crisi que es veia que arribaria".

La proposta ha sumat una cinquantena de participants i ha rebut consultes d'unes 200 persones, segons es recull en la seva base de dades i en el grup de WhatsApp mitjançant el qual s'han comunicat.

Mostrar formulari de contacte