Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Un pregó de l'historiador Lluís Obiols obre la celebració de la Setmana Santa a la Seu

Un pregó de l'historiador Lluís Obiols obre la celebració de la Setmana Santa a la Seu

L'acte, amb el títol 'Festa i religió. Apunts històrics sobre el calendari festiu municipal', es durà a terme aquest dissabte, 8 d'abril, a les 18.30 hores, a la Sala de la Immaculada. També s'hi farà un homenatge a Ventura Canturri
Processó de la Seu d'Urgell
07/04/2017 12:50

La catedral de Santa Maria de la Seu inicia aquest dissabte la celebració de la Setmana Santa amb un pregó que anirà a càrrec de l'historiador Lluís Obiols. El també membre de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell parlarà de 'Festa i religió. Apunts històrics sobre el calendari festiu municipal de la Seu d'Urgell'. L'acte està previst a les 18.30 hores a la Sala de la Immaculada.

La tercera edició del pregó es complementarà amb un homenatge a Ventura Canturri, traspassat l'any passat. El rector de la parròquia de Sant Ot, mossèn Xavier Parés, creu important fer-li un reconeixement "per la seva implicació desinteressada en l'organització de la processó".

Diumenge de Rams hi haurà benediccions de rams i missa a les 8.45 hores a la Llar de Sant Josep. A la catedral es farà missa i benedicció a les 11, 12, 13 i 20 hores. Cal destacar que l'acte litúrgic de les 12 estarà presidit per l'arquebisbe d'Urgell, monsenyor Joan-Enric Vives. A les sis es farà el Via crucis. A Santa Magdalena la missa està prevista a les 12 hores.

Preparació de la processó

Entre els actes de Setmana Santa a la Seu destaca especialment la processó de Divendres Sant, el 14 d'abril a la tarda. La parròquia de Sant Ot ja n'ha iniciat els preparatius juntament amb els confrares responsables del manteniment dels passos. Cal recordar que la processó del Sant enterrament, que té els seus orígens al segle XVII, s’iniciarà a les 20.30 hores.

Caramelles

D'altra banda, el cor de caramellaires de la Germandat de Sant Sebastià començarà les cantades el dissabte 15 d'abril a dos quarts de sis de la tarda a la plaça dels Oms, davant de la catedral de Santa Maria d'Urgell. L'activitat continuarà pel carrer Major, la plaça del Carme i el passatge de la Missió. Diumenge de Pasqua, i després del tradicional recorregut per la Cooperativa del Cadí i la Llar de Sant Josep, a la una del migdia és previst que es trobin a la plaça dels Oms per cantar a l'arquebisbe Joan-EnricVives. El recorregut finalitzarà al Sant Hospital i el Passeig Joan Brudieu. El cor està format per 75 cantaires i 10 músics, sota la direcció de Lluís Obiols. 

Per la seva banda, el Cor de cantaires de Castellciutat iniciarà el seu recorregut al matí al pont de la Glorieta per seguir per les masies escampades i acabar a la plaça de l’Arbre.

Actes arreu del Bisbat d'Urgell

Cada poble i ciutat de la diòcesi han programat al llarg de tota la setmana actes i celebracions, que es poden consultar extensament en aquesta pàgina web www.bisbaturgell.org.

Mostrar formulari de contacte