La Seu es reafirma com a 'Capital del Formatge'
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat aquest matí la mil·lenària Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell, que enguany celebra la 20a edició de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. En els parlaments inaugurals, Trias ha agraït a l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, haver-lo convidat a aquest important esdeveniment i ha manifestat que, com batlle de la capital de Catalunya, està "obert a donar suport i col·laborar amb la resta de pobles i ciutats dels país".
En el seu discurs, Trias ha fet referència a la possibilitat de mostrar a Barcelona què és i què es pot trobar cada any a la Fira urgellenca, fent referència al certamen formatger. A més a més, ha parlat de la importància de donar-se suport mútuament, amb exemples de col.laboració com la candidatura per als Jocs Olímpics d'hivern del 2026, "per la qual s'està treballant, intentant que creï il.lusió i sigui sostenible".
Per la seva part, l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, qui s'ha felicitat per la presència de l'alcalde de Barcelona, així com d'un bon nombre d'alcaldes i regidors del territori, ha volgut remarcar que la Fira de Sant Ermengol ha passat a ser un esdeveniment de territori a convertir-se en un esdeveniment "ja no només nacional, sinó internacional".
Batalla també ha manifestat que “la fira de la Seu d'Urgell representa un gran atractiu per l'aposta formatgera i dels làctics” i ha expressat el convenciment que "som, i volem dir-ho ben alt i fort, la Capital del Formatge”. En aquest sentit, s'ha referit a l'articulació "d'una estratègia econòmica, paisatgística, turística o cultural al voltant d'un element tan global i alhora tan proper com la llet i el formatge”.
20è CONCURS DE FORMATGES ARTESANS DEL PIRINEU
RESULTATS
MATONS
Diploma medalla d'or: Villa Villera
Diploma medalla de plata: Recuit de Castell-llebre
Diploma medalla de bronze: Castell-llebre
FORMATGES FRESCOS
Diploma medalla d'or: Quesos de Radiquero
Diploma medalla de plata: Villa Villera
Diploma medalla de bronze: La Reula
CABRA ÀCIDA
Diploma medalla d'or: Formatges Cuirols
Diploma medalla de plata: El turp Formatges L'Oliva
Diploma medalla de bronze: Crotin-Gaec La Ferme du Bignau
CABRA ENZIMÀTICA
Diploma medalla d'or: Tomme d'Aydius-Gaec la Ferme du Bignau
Diploma medalla de plata: Castell-llebre
Diploma medalla de bronze: Quesos de Radiquero
OVELLA ENZIMÀTICA
Diploma medalla d'or: La Carbassa Formatges Vall de Meranges
Diploma medalla de plata: J. Aramburu Elkarte Sat
Diploma medalla de bronze: Eginnoko Artazaia-Sat Olano-Alava
OVELLA PASTA TOVA
Diploma medalla d'or: Tou d'ovella Formatgeria de Taüll
Diploma medalla de plata: Tou de Casa Mateu
Diploma medalla de bronze: Marí de Formatgeria Mas Marcè
TUPI/GAZTAZAHARRA
Diploma medalla d'or: Serrat Gros d'Ossera
Diploma medalla de plata: Baztarrika Gazta
Diploma medalla de bronze: Karasatorre
VACA ENZIMÀTICA
Diploma medalla d'or: Altejó de Molí de Ger
Diploma medalla de plata: Serrat del Triado de Tros de Sort
Diploma medalla de bronze: Villa Villera
FORMATGES AMB CONDIMENTS
Diploma medalla d'or: Lo Pebrat de Serrat Gros d'Ossera
Diploma medalla de plata: Cuirols pebre Formatges Cuirols
Diploma medalla de bronze: Quesos Benabarre