Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu, escollida per a l'acte central a Catalunya del Dia Mundial de l'Activitat Física

La Seu, escollida per a l'acte central a Catalunya del Dia Mundial de l'Activitat Física

El 6 d'abril, més de 1.200 alumnes urgellencs podran gaudir de diverses propostes esportives al Rafting Parc. La Secretaria General de l'Esport vol potenciar l'hàbit de mantenir-se actiu per gaudir de més qualitat de vida i salut

Presentació del Dia Mundial de l'Activitat Física 2017
Presentació del Dia Mundial de l'Activitat Física 2017
29/03/2017 18:27

La Seu d'Urgell serà enguany escenari de l'acte central de Catalunya per commemorar el Dia Mundial de l'Activitat Física. Dijous de la setmana vinent, 6 d'abril, el Rafting Parc acollirà uns 1.200 alumnes urgellencs que podran gaudir de diverses activitats físiques i de lleure, amb el suport de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat.

Aquesta activitat central l'han presentat aquest dimecres, al Palau Robert de Barcelona, el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el secretari de Salut Pública, Joan Guix, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. El recinte del Parc Olímpic del Segre, segons ha detallat Batalla, s'habilitarà per als escolars de primària i secundària del municipi, que podran fer activitats d’atletisme, zumba, body combat, orientació i piragües, a banda de tallers d’escalada, slackline, bitlles catalanes, petanca, tir amb arc, malabars, coordinació, acrosport, freestyle, karate, hip hop, bàdminton i golf. A més a més, a l'inici de la jornada, a 3/4 de 10 del matí, els 1.200 alumnes faran una coreografia conjunta per ballar la cançó del Club Súper 3 'M'agrada l'esport'.

'Gent Activa, Gent Feliç'

Amb el lema “Gent Activa, Gent Feliç”, l’objectiu de la jornada és promoure l'activitat física com a element fonamental de salut i benestar, com també remarcar els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica sobre l’esfera emocional. Els experts recomanen uns 30 minuts d’activitat física cada dia en adults i gent gran, i 60 minuts en infants i adolescents. A banda d'aquest acte central, al llarg de tot el mes d'abril s'organitzaran activitats del Dia Mundial en poblacions d'arreu de Catalunya. El repte és superar les xifres de participació de l'any passat, quan hi van prendre part més de 208.000 persones, amb 680 entitats implicades i mig miler d’esdeveniments registrats, majoritàriament caminades i activitats dirigides.

La presentació també ha comptat amb el suport del capità d’handbol del FC Barcelona, Víctor Tomàs; l’esportista paralímpic de tennis taula Jordi Morales i la cuinera Ada Parellada. Gerard Figueras espera "que aquesta celebració sigui l’inici d’una petita revolució de l’activitat física, que arrenqui des de les escoles, per tenir una societat més activa i més feliç”. Figueras ha assenyalat que és una proposta “transversal del Govern al costat de les entitats esportives, educatives i de salut” del país, alhora que recorda que l’activitat física diària “ens permet viure millor” i que promoure-la augmenta el nombre de persones practicants i “els potencials campions”.

Mostrar formulari de contacte