Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu estudiarà un sistema per fixar tarifes socials als serveis

La Seu estudiarà un sistema per fixar tarifes socials als serveis

La moció d'ICV va rebre el suport de tots els grups municipals Una comissió mixta haurà d'analitzar ara la viabilitat de la proposta i com aplicar-la
Plaça dels Oms
15/11/2011 11:50

El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat una proposta del grup municipal d'Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) per estudiar un sistema de tarifació social, que s’aplicaria a taxes i preus públics de serveis com les escoles bressol o les escoles de música i art.

El regidor d'ICV, Antoni Viñals, va defensar la proposta apel.lant a "l'equitat i la justícia social". Segons la proposta ecosocialista, les tarifes municipals variarien en funció de la renda de cada unitat familiar, “de manera que hi hagués una gradació que permetés un preu just per a tothom”.

Viñals explicava en el plenari que la principal diferència amb el model actual és que ara l’Ajuntament rebaixa els preus a les famílies que tenen problemes econòmics i la proposta aprovada faria possible que el preu dels serveis s’ajustés en cada cas. “Això permetria que tota una franja de famílies, que ara cobren massa per rebre bonificacions, paguessin un preu més ajustat a les seves possibilitats”, com per exemple els mileuristes, que són al menys la meitat de la població a Catalunya.

La proposta d’ICV fixa trams de renda, cadascun dels quals pagaria diferents percentatges, del 10% del cost real per a les rendes més baixes, fins al 100% les rendes més altes.

La moció de la formació ecosocialista va rebre el suport de tots els grups municipals, tot i que finalment el text aprovat només va incloure la creació d'una comissió mixta, amb representants dels diferents partits polítics i dels serveis tècnics, per analitzar la tarifació i com aplicar-la. Els representants municipals van expressar els seus dubtes en relació al sistema, els límits o l'aplicació als diferents serveis.

Mostrar formulari de contacte