Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / #Eleccions14F | La Seu fa canvis en alguns col·legis electorals per garantir-hi la seguretat

#Eleccions14F | La Seu fa canvis en alguns col·legis electorals per garantir-hi la seguretat

Entre les modificacions principals hi ha la substitució de la Sala de Sant Domènec com a lloc de votació i l'habilitació de nous espais per evitar aglomeracions, assegurar la distància interpersonal i poder ventilar

Eleccions 14-F
Eleccions 14-F
02/02/2021 12:55

Les eleccions al Parlament de Catalunya, que tindran lloc el diumenge 14 de febrer, es portaran a terme a la Seu d’Urgell amb canvis en alguns dels col·legis electorals per tal de garantir la seguretat dels votants i dels membres de les meses, en el marc de la pandèmia de la COVID-19.

Entre les modificacions principals hi ha la substitució de la Sala de Sant Domènec com a lloc de votació. En aquest cas, la Secció 2 i la Secció 3 es traslladaran al Palau d'Esports i la Pista Polivalent de la zona esportiva, respectivament. En el cas de la Secció 1, ubicada al Centre Cívic El Passeig, es votarà a la Sala de la Gent Gran i no a la sala polivalent, com s'havia fet entre altres comicis.

D'altra banda, en dues seccions s'han doblat els espais per evitar aglomeracions i assegurar la distància interpersonal i la ventilació. Al Centre Cultural Les Monges (Secció 4) s'habilitarà la Sala d'Exposicions La Cuina per als votants amb cognoms que comencin de la lletra A a l'L. Els electors de l'M a la Z s'hauran de dirigir al vestíbul principal. En el cas de la Secció 7, una part dels votants (de l'A a l'L) hauran de votar a l'Arxiu Comarcal, mentre que la resta (de l'M a la Z) ho faran a l'Alberg La Valira.

Els col·legis electorals on no hi haurà canvis són La Salle (Secció 5), el Centre Cívic l'Escorxador (Secció 6 A) i Castellciutat (Secció 6 B).

Normativa

Els espais s'adapten al protocol específic per a l'adequació dels col·legis electorals i per al procediment de vot en la mesa electoral i escrutini per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 14-F, de la Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals. La normativa té en compte la ventilació constant i l'adequació a l’afluència prevista als locals. També estipula, entre d'altres, que els punts d’accés i de sortida han de ser independents i s'ha d'evitar creuaments de persones, a més de garantir-se les distàncies de seguretat establertes: 2 metres entre les diferents meses electorals, 1,5 metres de distància lineal lateral entre els membres de mesa, 1,5 metres entre electors, i entre meses i electors, i espai suficient per disposar les cabines de votació a distància suficient de les meses i entre elles, si escau.

RESUM:

Seccions de votació a la Seu d'Urgell:

·       Secció 1: Centre Cívic El Passeig (Sala de la Gent Gran).

·       Secció 2: Palau d’Esports.

·       Secció 3: Pista Polivalent de la zona esportiva.

·       Secció 4: Centre Cultural Les Monges.

o   De A-L: Sala d’Exposicions La Cuina.

o   De M-Z: Vestíbul del centre cultural.

·       Secció 5: La Salle .

·       Secció 6 A: Centre Cívic L’Escorxador.

·       Secció 6 B: Castellciutat.

·       Secció 7:  Arxiu Comarcal

o   De A-L: Edifici de l'Arxiu Comarcal.

o   De M-Z: Alberg La Valira.

Mostrar formulari de contacte